dinsdag 6 februari 2018

huidanalyse & hannah Experience Treatment Ervaring!

Op maandag 22/01/2018 was ik te gast bij Huidcoach Kathleen te Beverlo. Zij heeft een instituut dat gericht is op huidanalyse, huidverbetering en huidcoaching. 
Ik was te gast om eens te ontdekken wat de huidanalyse & hannah Experience Treatment inhield. 
Ik was enorm benieuwd naar de resultaten van zowel de behandeling maar vooral voor de meting. Ik heb dit al zo dikwijls willen laten doen maar vond nooit een instituut dat hier ervaring mee had of de juiste toestellen in zijn bezit had. 
Ik had al snel door dat Kathleen hier wel de juiste persoon voor was. Eerst kreeg ik een woordje uitleg over de behandeling die ik ging krijgen en over de principes van Hannah zelf. Ik kende hannah al wel bij naam maar wist eigenlijk niet wat dit precies in zou houden. hannah huidcoaches zijn dus echt opgeleid om de mensen te coachen en te leren hoe ze met hun huid moeten omgaan. Deze coaching gebeurd op vele vlakken. Je leert niet alleen je huid veel beter kennen door de metingen, je bent ook in de mogelijkheid om producten aan te kopen die bij jouw huidtype passen en ze leren je aan hoe je deze producten moet gebruiken en aanbrengen. Vooraleer we met de huidanalyse begonnen vulde we eerst samen een vragenlijst in. Kathleen vroeg dan naar mijn huidige verzorgingsroutine en welke producten ik hierbij gebruikte. Er kwamen ook nog enkele andere vragen aan bod zoals of ik wel voldoende water drink en evenwichtig eet. Want ook dat laatste kan een grote rol spelen op je huid.

Kathleen vertelde mij ook dat hannah al bestaat sinds 1979 en dat het merk zich vooral richt op huidverbetering en ook gespecialiseerd is in probleemhuiden zoals acne en exceem. Het hannah huidverbeteringssysteem bestaat uit een effectief stappenplan dat persoonlijk op de huid wordt afgestemd. 

Kathleen vertelde mij dat ze eerste met een speciaal toestel enkele 'foto's' ging nemen van mijn gelaat om bepaalde dingen na te kijken. Met de Visio Face  konden we zien hoe het zat met mijn poriën, vlekjes en pigmentatie. Daarna ging ze met een de Skin Analyzer nog andere waarden meten zoals PH, voeding, hydratatie, vet, melanine en erytheem (huidgevoeligheid). 
Op basis van deze resultaten gaat ze dan verder met de effectieve verzorging en kiest ze de juiste producten aangepast aan mijn huid. Terwijl ik deze uitleg kreeg van Kathleen zag ik hoe gepassioneerd ze vertelde over haar werk én over het merk hannah. Haar enthousiasme wakkerde mijn nieuwsgierigheid natuurlijk nog verder aan. Ik wist ook meteen dat ik in zeer goede handen was bij Kathleen met haar jarenlange ervaring in deze sector zou ik straks stralend en vol nieuwe energie naar huis gaan!  


Uit de meting heb ik geleerd dat mijn huid er gelukkig nog vrij goed uit ziet, toch waren er hier en daar puntjes die beter konden. Zoals mijn huidgevoeligheid die veel te hoog lag. Kathleen heeft ook benadrukt hoe belangrijk het eigenlijk is om elke dag een zonnecrème te gebruiken. Eigenlijk wist ik dit al maar toch gebruik ik het niet elke dag, terwijl beschadiging door de zon oorzaak nummer 1 in huidveroudering is. Ook ben ik er bewust op gemaakt dat de huid rond mijn ogen veel te droog is. Ook dit verbaasd mij niet, ik gebruik vrij agressieve producten voor mijn acne onder controle te houden en ik vergeet nog al eens dikwijls een oogcrème te gebruiken. Tja, je gelaat heeft geen geheimen voor Kathleen.

Nu ik de resultaten ken, kon de ontspanning beginnen. Kathleen gaat nu te werk volgens het 5 stappenplan van hannah.


  1. Reinigen; de logische eerste stap waarin make-up wordt weggenomen en je huid grondig wordt gereinigd. 
  1. Peeling; Kathleen werkt met verschillende soorten peelings, niet de klassieke met een korreltje maar wel een enzymen peeling, amandelzuurpeeling of Glycolic deze worden afgestemd op het huidtype. Ik kreeg de amandelpeeling deze is geschikt voor mijn gevoelig huidje. Over deze peeling komt een kleimaskertje.
  1. Deze derde stap is ook een 'specialeke' van hannah. De derde stap wordt de stimulatie genoemd en heeft als doel om de bloeddoorstroming te stimuleren en de huid aan het werk te zetten. Je kan het vergelijken met je spieren aan het werk zetten tijdens een fitnessoefening. Deze stimulatie gebeurd door de bekende bindweefselmassage, later in dit artikel meer hierover.
  1. Herstellen; uit de meting is gebleken wat de noden zijn van de huid en wat deze te kort komt. Deze stap speelt hier perfect op in en de huid wordt hier behandeld met de juiste crèmes om aan de juiste noden te voorzien
  1. Beschermen; deze laatste stap vond ik ook opmerkelijk. Het beschermen van de huid staat bij hannah voor het opbrengen van een zonnecrème. Dit is de eerste keer dat ik een gelaatsverzorging laat doen en vertrek met een zonnefactor op mijn gezicht. Zo zie je maar het belang van deze stap die we bijna allemaal thuis overslaan.Tussen alle stappen door werden de producten verwijdert met warme kompressen die werden opgewarmd in de microgolf. Deze warmte zorgt voor een zalig gevoel en houdt je poriën open gedurende de behandeling. Kathleen neemt ook even de tijd om mijn wenkbrauwen te epileren en uiteraard worden ook mijn zwarte puntjes aangepakt! (Gelukkig had ik er niet veel want ik vind dit echt vies!). Een ander leuk detail is dat je gedurende de hele behandeling op een zalige stoel ligt die warmte afgeeft! Zo zalig, zeker in deze zure periode van het jaar!
Nog even een woordje uitleg over de bindweefselmassage. Deze massage bestaat uit het masseren van de huid in de dieper gelegen huiddelen.  Deze bindweefselmassage heeft vele voordelen waaronder huidversteviging, betere doorbloeding, verbeteren van de algemene huidconditie, opheffen van onderhuidse verklevingen, verbetering van de opname van werkzame stoffen, stimulatie van de productie van collageen en hyaluronzuur en bijgevolg vermindering van rimpeltjes en fijne lijntjes en tenslotte heeft deze massage een gunstig effect op de huidstructuur en de teint. 

Ik moet toegeven dat deze bindweefselmassage iets minder ontspannend aanvoelt dan een klassieke massage van het gelaat maar ik ben er ook van overtuigd dat deze bindweefselmassage heel doeltreffend is. Ik merkte namelijk meteen dat mijn huid strakker voelt en stralender is. 

Ook de dag nadien voelt mijn gelaat nog een tikje gevoelig als ik het wat bruusker aanraak maar het voelt nog wel goed strak en het ziet er egaler en stralender uit dan daarvoor. Zeker een aanrader dus!

Kathleen raadde tenslotte nog een product van hannah aan om mijn algehele huidconditie te verbeteren. De brilliant touch is een crème die mijn huid egaler en mat maakt. Buiten het egaler en mat maken van de huid heeft dit product nog vele andere voordelen.


Afbeeldingsresultaat voor brilliant touch

Dit productje kreeg ik ook nog mee naar huis om het thuis verder te testen dus als je meer wilt weten over deze Brilliant touch, hou dan zeker mijn blog in de gaten want binnenkort komt hier een nieuw artikel over online!


Bekijk ook nog de site van Kathleen, www.huidcoachkathleen.be


Prijs behandeling?  75euro eerste behandeling een gratis huidanalyse


Liefs 
Sofie 
Xx..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten