dinsdag 2 januari 2018

Detox na de feestdagen

Allereerst wil ik jullie allemaal een Spetterend 2018 toewensen! Dat al jullie dromen en wensen mogen uitkomen! Hopelijk hebben jullie allemaal goed gevierd en tijd doorgebracht met de familie!
Ik wil jullie zeker ook allemaal bedanken om mij te volgen en mijn artikels te lezen in 2017! Hopelijk komen jullie ook dit jaar nog veel op 'bezoek' op mijn blog om mijn artikels en filmpjes te lezen en te bekijken
Om terug te komen op de feestdagen. Ondertussen is het 2 januari en hervatten velen onder ons het werk alweer. Heb je ook het gevoel dat de feestdagen niet alleen in de kleren kruipen? Voel je je niet erg fit en zie je er ook niet echt stralend uit ? Misschien heb je nét iets te hard gefeest de afgelopen week en draag je de gevolgen hiervan al meteen mee in het nieuwe jaar. Geen paniek! Ik geef jullie in dit artikel enkele tips & tricks om het jaar alsnog fris en monter in te zetten.


Stap 1 : Skindetox

Je huid heeft de laatste dagen / weken erg veel te verduren gekregen. Denk maar aan talloze feestlooks waarbij je toch weer even een ander product( of meerdere ) gebruikt. & Laat ons eerlijk zijn, met de feestdagen mag het toch weer net iets meer zijn. De make-up heeft dus in royale lagen over je gezicht gevloeid. Het is misschien hier en daar wat later geworden en heel misschien heb jij je ook schuldig gemaakt aan het vergeten reinigen voor het slapen gaan. Zelfs als je dat wel hebt gedaan laten die extra lagen make-up toch hun sporen na. Een doffe teint, wat onzuiverheden, droogtevlekjes enz enz. Wees er maar zeker van dat dit de gevolgen zijn van je prachtige party look. 

Hoe pakken we dit aan? 
Begin met een grondige reiniging van je gelaat. Ongeacht welk huidtype je hebt, ga voor een diep reinigend product in de vorm van een melk, mousse of gel. Heb je last van veel onzuiverheden? Herhaal deze stap dan zeker nog eens voor het slapen gaan. Indien je niet zo veel last hebt van onzuiverheden mag je s'avonds je gelaat reinigen met je normale reinigingsmethode. 
Ongeacht welk huidtype je hebt, raad ik aan om je gelaat ook even te scrubben. Afhankelijk van je huidtype doe je dit 1 tot 2 maal per week. Na de feesten is dit hét middel om van die doffe en vale teint af te raken!

Wanneer je gelaat goed gereinigd en droog is gaan we voor een maskertje! Gebruik een masker dat bij je huid en bij de problemen van het moment passen! Gebruik geen reinigend of matterend masker als je last hebt van een doffe teint. Gebruik een hydraterend masker dat je vochtgehalte terug op peil stelt als je last hebt van een droge / trekkerige huid of als je last hebt van droogtevlekjes. Als je iets meer thuis bent in het maskergebeuren, ga dan voor multimasking! Hierbij gebruik je meerdere maskers op verschillende zones van je gelaat. Ten slotte gebruik je een toner om de laatste restjes masker te verwijderen en ga je een dag- of nachtcrème gebruiken die aangepast is aan je huidtype. Ook hier kan het zijn dat je tijdelijk beter een ander of extra product nodig hebt. Plots veel last van onzuiverheden? Laat je rijke anti-rimpelcrème dan even aan de kant en ga voor een lichtere textuur met antibacteriële werking. Heb je eerder last van een droge en doffe huid of wil je liever geen ander product aankopen? Ga dan voor een tussenstap! Schaf jezelf een serum aan waar je huid op dat moment nood aan heeft. 
Ik raad sowieso aan om dagelijks een serum te gebruiken. Ikzelf gebruik het enkel in de ochtend maar kijk vooral zelf wat je zelf het beste vind. 

vergeet ook de rest van je lichaam niet! Gaan feesten in een jurkje? Snel snel je benen onthaard zonder hier de nodige verzorging aan te besteden ? Verwen ook even de rest van je lichaam door het goed te scrubben en daarna een ultra hydraterende body butter met een lekker geurtje te gebruiken. 

stap 2 : makeup detox

Deze fase bestaat uit 2 delen. De eerste sluit volledig aan bij stap 1 meer bepaald; beperk het gebruik van make-up de eerste weken. Als je stap 1 hebt doorlopen is je huid nu gereinigd en kan ze herstellen van de partyweken, als je ze nu al terug vol goed smeren met make-up zal dit uiteraard ook weinig zin hebben. Wil je toch iets van make-up dragen? Ga dan voor een lichtere variant. Zowel qua product als qua look. Zware partylooks zijn nu niet meer nodig ga dus voor een natuurlijke make-up look. Gebruik geen foundation maar een lichtere BB of CC cream, ga voor een lichte blush met een glow, teken je wenkbrauwen wat bij en breng wat mascara aan op je wimpers en you are ready to go zonder je huid te belasten met te veel producten!

Het tweede gedeelte van deze fase is totaal anders. Hoe zit het met je make-up lade ? Helemaal overhoop omdat je op oudjaar net dat ene pigment of net die ene lipstick niet kon vinden? Juist ja! We all know the feeling! Maarrr je wil 2018 goed starten dus hoog tijd om deze rommel toch even op te ruimen. Sorteer je lipsticks, oogschaduws, mascara's, concealers enz enz en leg ze terug op de juiste plaats. De echte party producten mogen iets verder in de lade en andere lichtere producten die je dagelijks gebruikt mogen terug naar voren gehaald worden. Misschien ook even de moment om dingen die vervallen zijn of die je niet meer gebruikt ineens weg te gooien! Geloof me, niets geeft je een beter gevoel dan een make-up lade die mooi geordend ligt ! 
Een ander element dat hierbij hoort is een klusje waar ik zelf ook tegenop zie! Toch heb ik het dit jaar al gedaan ( geloof mij, het was nodig!). Het wassen van je make-up brushes. Bakken glitters en donkere oogschaduw hangen nog op je kwasten , hoog tijd dus om deze samen met 2017 achter ons te laten. Maak een badje van lauw warm water met babyshampoo of conditioner en schrobben maar!Voor de rommelige fashionista's onder ons, herhaal deze stap ook met de kleding! Ruim alle kledingstukken op die nog rondslingeren op je kamer en hang ze terug in de kast of gooi ze in de wasmand. Als je tijd en zin hebt kan je ook ineens je kast detoxen! 
Geen idee hoe hieraan te beginnen? Extra tips vind je in volgend artikel: http://beautytestersofie.blogspot.be/2016/09/grote-herfstschoonmaak-in-je-kleerkast.html

Wedden dat je je al stukken beter voelt als al deze rommel is opgeruimd? 

Stap 3 : Haar detox


Jullie weten vast al wel wat deze stap gaat inhouden. Ook je haar heeft het vast zwaar te verduren gehad deze dagen. Geef toe, je hebt je stijl of krultang toch wel wat vaker gebruikt dan gemiddeld? Te veel warmtebronnen gebruiken op je haar kan het beschadigen of het kan er dof en droog gaan uitzien of aanvoelen. 
Ook hier is de eerste stap dieptereiniging! Was je haar 2 x. De eerste keer wassen is gericht op het reinigen van je haren, de tweede keer op de werking van je shampoo. Gebruik daarna een voedend en herstellend masker en laat dit minstens een half uurtje intrekken vooraleer je het afspoelt. Wil je je haren een superboost geven? Gebruik dan kokosolie! Lees meer via volgende link: http://beautytestersofie.blogspot.be/2015/06/kokos-olievet.htmlLaat je haren deze dagen ook wat vaker drogen aan de lucht in plaats van het te drogen met de föhn. 
Wanneer je haren nog halfnat of droog zijn, kan je ook wat olie gebruiken om je broze puntjes nog een tikje extra liefde te geven. Een druppeltje haarolie is ook ideaal om je doffe kapsel wat meer glans te geven! Meer weten over verschillende soorten haarolie? Lees mijn artikel over de soorten hier: http://beautytestersofie.blogspot.be/2016/03/4-haarolien-onder-de-loep.htmlStap 4 : Me time!

Misschien wel dé belangrijkste stap van allemaal! Neem even een momentje voor jezelf! Enkele uurtjes per week. Een moment om jezelf te ontspannen en alleen maar aan jezelf te denken. Dit kan op verschillende manieren, ontspan jij volledig door een uurtje te gaan joggen? Of ga jij liever een halve dag shoppen ( als je budget het toelaat ten minste :D ). 
Een van de beste en meest klassieke manieren om een momentje voor jezelf te hebben is een lekker warm bad te nemen. Grootste voordeel? Terwijl je geniet van een lekker warm bad kan je al enkele van de voorgaande stappen doorlopen! Reinig en scrub je gelaat en lichaam en leg een maskertje op. Was je haren en doe ook hier een masker in! Terwijl je alles goed laat inwerken kan je jezelf ontspannen met een goed boek of tijdschrift. Hoe moeilijk het ook is, laat die gsm even aan de kant. 
En ontspan!

bijkomende tips:

- Lak je nagels in een transparante lak, het eindejaar is al kleurrijk genoeg geweest. 
- Eet gezond! Ook je inner beauty heeft wat nood aan detox! En al die Kerst en Nieuwjaarsmenu's liggen misschien nog op je maag.
- Drink voldoende water! Water is goed voor alles! Het drijft afvalstoffen af en zorgt voor voldoende hydratatie van binnenuit.
- Stop met het opstellen van onrealistische goede voornemens! Stel jezelf eerder realistische (!!) maanddoelen ! Veel leuker als je elke maand naar iets kan uitkijken of aftellen. 
- Neem rust! De feestdagen waren al hectisch genoeg. 
- Laat alle slechte dingen van 2017 achter je! Een nieuw jaar een nieuw begin!


Met deze stappen ga je stralend het jaar door! 
Wat zijn jou tips en trucjes om weer helemaal tot rust te komen na de feestdagen? 

Liefs 
Sofie 
XxxGeen opmerkingen:

Een reactie posten