maandag 18 april 2016

Get ready for spring!

Nu de temperatuur stilletjes aan begint te stijgen en het al op het randje is van rokjes en teenslipperweer word het hoog tijd dat wij ons, vrouwen klaarstomen voor deze tijden. 
Ik geef jullie hierbij enkele tips and tricks. 

Een ander seizoen betekend ook een andere dagelijkse verzorging. Ook die melkflessen die je de hele winter hebt verwaarloost worden deze periode terug onder de aandacht gebracht. 

Laten we beginnen bij gezicht en haar. Nu de zon meer begint te schijnen en de stralen in kracht toenemen vind ik het belangrijk om zowel je gelaat als je haren te beschermen voor deze stralen.  Voor mijn gelaat gebruik ik voor de zomerse dagen Eucerin spf50 oil control over mijn dagcréme. je kan natuurlijk ook een dagcrème, poeder of foundation gebruiken met een spf in. Denk maar aan de producten van Jane Iredale die allemaal een spf bevatten.
Ook voor de haren bestaan er speciale shampoos en conditioners die je haren beschermen en herstellen tegen uv-stralen. Dit doe ik enkel op vakanties of als ik erg lang in de warme zon heb gezeten. Anders volstaat het goed verzorgen van je haar door conditioners en maskertjes. Nog beter is het dragen van een hoed of sjaal zodat je haar ( en gelaat ) bespaard blijven van zonnestralen.Qua makeup mag het in de lente en zomer wat fleuriger. Fellere en lichte kleuren zijn een echte go! Je foundation mag je gerust vervangen door een bb crème en ook de liefhebbers van lipgloss kunnen zich weer helemaal laten gaan. Ook erg fijn om de leuke (en limited edition) lentecollecties te gaan ontdekken in de parfumeries! 

Voor je lichaam verandert er weinig.
Bodylotion is in de winter ook een echte must dus dat blijft hetzelfde. Het enige wat verandert is misschien het product. De meeste onder ons reflecteren bijna in het licht na de winter, een zelfbruiner of een bodylotion met wat zelfbruiner in is hiervoor de oplossing! Vergeet niet, om strepen en vlekken te vermijden, goed te scrubben alvorens je in zelfbruiner te hullen. Ook delicate plekjes als ellebogen, knieën en enkels niet vergeten! Vergeet zeker niet je handen te wassen na het aanbrengen van zelfbruiner. Ik zelf ben fan van de zelfruiners van Australian Gold (waar ik tevens al een artikeltje over schreef! http://beautytestersofie.blogspot.be/2015/11/australian-gold-sunless-collectie.html ) en de Flash bronzers van L'ancôme.


Voor de mensen die het niet zo hebben voor zelfbruiner bestaan er nog andere opties. Er bestaan ook bodylotions die instant een bruiner kleurtje aan je benen geven. En nog een andere mogelijkheid is een zonnebanksessie. Laat je goed adviseren in een gespecialiseerd center zodat je de juiste zonnebank toegeëigend krijgt en gebruik zeker de juiste crème speciaal voor onder de zonnebank. Ik kan jullie hiervoor tevens Australian Gold aanraden. Over deze producten schreef ik reeds een review, het artikel vind je hier http://beautytestersofie.blogspot.be/2015/09/australian-gold_81.htmlVoor diegenen die de hele winter sparen voor een mooi grasplein op hun benen wordt het hoogtijd om te gaan maaien. Ook hiervoor is het handig dat je benen eerst gescrubt hebt, zo verklein je de kans op ingegroeide haartjes. Er zijn talloze manieren van ontharen. Je hebt klassiek scheren, epileren, waxen, laseren. Ik ben fan van de klassieke manier en ook wel een stukje laseren. Mijn benen ( bikinilijn en oksels trouwens ook!) Onthaar ik het liefst op de klassieke manier, scheren dus! Daarna ga ik aan de slag met mijn lasertherapie om zo mijn volgende scheerbeurten uit te stellen. 
Je handen kan je wat extra frisheid geven door je nagels te lakken in een fris kleurtje.Ook de voeten hebben in de winter niet voldoende aandacht gehad. Eelt en verharde huid kan je er makkelijk afhalen met de scholl pedi voetvijl (artikel over dit product; http://beautytestersofie.blogspot.be/2015/07/scholl-velvet-smooth-pedi.html) of een klassieke voetrasp, geen last van eelt? Lucky you! Scrub je voetjes om alle dode huidcellen toch weg te halen.  Daarna goed insmeren met een frisse en voedende voetencréme en je hebt weer poezelige voetjes die klaar zijn voor in die mooie zomerschoentjes. Vergeet je teennagels niet in een mooi kleurtje te hullen als finishend touch!Als je dit allemaal hebt gedaan ben je volgens mij helemaal klaar voor de lente! En zelfs al voor de zomer als je t mij vraagt! 

Of niet ? Nog net iets te veel wintervet? ( klinkt zo grof! :p ) of nog niet helemaal fit? Ga nog even snel op dieet! Natuurlijk op een verantwoorde en gezonde manier. Probeer gezond te eten en beweeg! Nu het weer betert kan dat al geen excuus meer zijn! Probeer samen met een vriendin een nieuwe sport of ga gezellig met je lief het blokje om. Als die 2 winterkilootjes weer weg zijn voel je je nog beter in die zomerjurk en vergeet niet HAPPY GIRLS ARE THE PRETTIEST :) .

Zo nu zijn jullie allemaal klaar voor dat mooie jurkje weer uit de kast te halen! 

Have a lovely spring!

Liefs 
Sofie 
Xoxo 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten