maandag 13 november 2017

Mijn bezoek aan Picco Bello Langdorp naar aanleiding van Schoonheidsspecialiste van het jaar

Vandaag was ik te gast bij Els van schoonheidsinstituut Picco Bello te Langdorp en dit naar aanleiding van de wedstrijd 'Schoonheidsspecialiste van het jaar' georganiseerd door Ronny van Sonar Media. Ik was vereerd te gast te zijn bij Els want ze is maar liefst één van de 5 finalisten uit deze verkiezing terwijl er aanvankelijk meer dan 50 inschrijvingen werden ontvangen!
Picco Bello is niet zomaar een schoonheidsinstituut, dat zou je al kunnen afleiden aan haar finalistenplaats maar toch, Picco Bello is een ayurvedisch instituur en staat niet alleen voor outer beauty maar zorgt ook voor je inner beauty. Ik kreeg van Els een op maat aangemeten behandeling die alle aspecten behandelt.
Beautysalon Picco Bello gaat op zoek naar de oorzaak van esthetische problemen door diagnose van de reflexzones op gelaat en lichaam. De behandelingen in het instituut, waarbij gebruik gemaakt wordt van exclusieve technologie voor energetische drainage, biostimulatie en chromatherapie, helpen uw lichaam om te zuiveren en te verjongen en doen uw levensenergie stromen.Bij Picco Bello werken ze met de producten van Phyto 5. Dit merk heeft producten voor gelaat, lichaam en haar en hebben dus een breed assortiment. De methode van Phyto 5 is gebaseerd op het energetisch principe van de Chinese geneeskunde; ons lichaam bestaat uit materie én energie ( inner en outer beauty weet je wel ;) ). De theorie over Yin en Yang en de leer van de 5 natuurelementen: Hout, vuur, aarde, metaal en water liggen aan de basis van Phyto 5.
De producten worden geproduceerd in Zwitserland en bestaan uit natuurlijke actieve bestanddelen en hoogwaardig geconcentreerde stoffen uit de natuur zoals klei, algen, plankton, etherische oliën enz. De producten zijn gekenmerkt door een ecocert label én een bio label!Bij mijn aankomst, werd ik meteen vriendelijk onthaald door Els. Els stelde mij een paar vragen over mijn huid en over mijn levensstijl, daarna kreeg ik de uitleg over de behandeling die ik vandaag zou krijgen nl. de face harmony gelaatsverzorging. Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype en heeft als doel je huid en gelaat terug in harmonie te brengen. Deze behandeling kent 5 phyto elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. De eerste keer krijg je sowieso een metaalbehandeling. Bij de tweede of volgende behandeling(en) wordt dit afgestemd op seizoen of noden van de huid.
Deze behandeling duurt 90 minuten, zo kunnen alle delen van een klassieke facial aan bod komen én is er nog voldoende tijd over voor enkele phyto5 specials extra!Zoals ik hierboven reeds schreef werkt Picco Bello met exclusieve technologie en maakt ze hierbij gebruik van 3 speciale toestellen die zijn afgestemd op de producten van het merk.
Ik geef hieronder een korte beschrijving van elk toestel en hun functie:

- Chromatherapie:
Beter gekend als lichttherapie. Het is al langer gekend dat bepaalde kleuren in de vorm van licht een positieve invloed hebben op zowel de huid als op je gemoed! Dit toestel verbetert de elasticiteit van de huid, versnelt de celgeneratie, verhoogt de afvoer van toxines, verbetert de lymfecirculatie en tonifieert zichtbaar de huid en de weefsels.

Van dit toestel merk je eigenlijk weinig tot niets, in ieder geval ik toch niet! Ik probeer dan ook maximaal te genieten van zo'n verwenmoment en sluit hierbij dan ook mijn ogen. Ik weet wel dat Els ook 2 'lichtpuntjes' op mijn lichaam plaatste voor optimaal resultaat.

- Drainage:
Dit toestel zorgt voor een optimale afvoer van vochtophopingen en toxines waardoor we tegelijkertijd ons energiepeil opkrikken. Vermoeidheid, opgezwollen gevoel en onzuiverheden worden hierdoor vermeden. Bovendien zorgt dit toestel voor een betere energiecirculatie van de spieren, betere bloeddoorstroming, verbetering van het bindweefsel (versteviging), verbetering van de lymfecirculatie én watercirculatie.

Dit toestel had voor mij persoonlijk het leukste effect. Het voelt echt al een extraatje! Een diepgaande massage die door middel van het 'opzuigen' van je huid door kleine zuignapjes word gegeven. Het is volledig pijnloos en voelt voor mij persoonlijk erg leuk en aangenaam aan! Ik vond het echt jammer toen dit gedeelte erop zat haha!- Bioritmische stimulator:
Dit toestel werkt zowel op esthetisch als op energetisch vlak ( zie je telkens weer de inner en outer beauty terugkomen?). Via een klein toestel dat op de huid wordt geplaatst worden er bepaalde trillingen in verschillende frequenties op acupunctuurpunten, reflexzones of meridianen geplaatst gebruikt om inwendig de organen terug in balans te brengen zodat je uiterlijk meer straling krijgt. Want innerlijke kwellingen straal je van buitenaf uit.

Door de grondige gelaatsanalyse die Els uitvoerde, stelde ze vast dat de zone in mijn gelaat die gelijk staat aan de reflexzone van de maag, een beetje verstoord en uit evenwicht was. Dat verbaasd mij helemaal niet! Ik ben namelijk iemand die snel en vaak last heeft van mijn maag! Ze behandelde deze reflexzone dan ook extra met de stimulator. Ook de reflexzone van mijn longen en keel kreeg een extra stimulatie omdat ik momenteel kamp met een stevige verkoudheid!Dat Els perfect inspeelt op de noden en behoeftes van jou lichaam en geest op dat moment blijkt ook nog eens uit het feit dat ik enkele keren moest inademen in iets waar etherische oliën inzaten. Mijn luchtwegen merkten meteen het resultaat en ik kon eindelijk weer even vrij ademen! Dankzij deze behandeling zou mijn verkoudheid ook nog eens sneller genezen en dat is natuurlijk erg mooi meegenomen!De massage van Els was ook echt zalig! Pure verwennerij! Een weldaad voor gelaat en geest! Het was echt een me-time momentje waar ik op dit moment echt nood aan had. Het feit dat deze behandeling niet enkel inspeelt op het esthetische maar ook op het energetische kan ik alleen maar bejubelen ( en ook erg goed gebruiken op dit moment, hoezo lage weerstand? )De combinatie van alle technieken en technologieën die Els beheerst krijg je een veel meer uitgesproken en completer resultaat. Natuurlijk zie je het grootste effect van zo'n behandeling het beste na 2 à 3 dagen, toch zag ik meteen na de behandeling dat mijn doffe teint was opgelicht en zag ik een mooie en gezonde glans op mijn gelaat. Wat mij ook opviel was dat mijn huid er een stuk steviger uitzag en ook steviger en elastischer aanvoelde.Na de behandeling kreeg ik nog een persoonlijke klantenfiche mee waarin staat welke producten van Phyto 5 voor mijn huidtype geschikt zijn. Ook kreeg ik uitgelegd welk natuurelement eigen is aan mij en kreeg ik tips eigen aan mijn element waar ik op moet letten om er zo lang mogelijk goed uit te zien en mij ook goed te voelen.

Mijn conclusie is eigenlijk al een beetje overbodig maar ik vat mijn ervaring samen als volgt:
Een pure weldaad voor lichaam en geest waar een persoonlijke en aangepaste aanpak centraal staat. Zin in een weldadig momentje voor jezelf? Boek dan vandaag nog een afspraak bij Els van Picco Bello en je komt herboren én herbronnen terug naar buiten!Mijn stem voor schoonheidsspecialiste van het jaar gaat alvast uit naar Picco Bello en de lieve en vriendelijke Els!Bij Picco Bello kan je, buiten deze face harmony gelaatsverzorging, ook nog terecht voor verschillende andere verzorgingen voor gelaat en lichaam, massages, manicures en pedicures, ontharingen, make-up enz enz.
Bovendien maakt ze gebruik van pure minerale makeup van Mineralogie.
Picco Bello is gelegen te Langdorp, een deelgemeente van Aarschot, vlaams brabant.De behandeling die ik kreeg kost normaal 80 euro en kan je boeken bij Els via 016/43 81 79
Neem ook zeker eens een kijkje op de site van Picco Bello  via  http://www.beautysalonpiccobello.be/index.html

Benieuwd wie schoonheidsspecialiste van het jaar wordt? Hou dan zeker mijn sociale kanalen in de gaten want aanstaande donderdag is de finale en ik mag er bij zijn ;) !


Liefs
Sofie
Xxx..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten