maandag 14 maart 2016

Sisley event in La patinoire Royale Brussel

Op donderdag 10 maart werd ik door een mede blogster Caroline Thilemans uitgenodigd om haar te vergezellen naar een Sisley event te Brussel. Het event vond plaats op een unieke locatie namelijk La Patinoire Royale.

La patinoire Royale is een authentiek gebouw in hartje Brussel dat werd gebouwd in 1877 en werd gebruikt als rolschaatsbaan. Ongeveer 23 jaar later deed het dienst als Bugatti garage en daarna werd het gebruikt om oorlogswapens op te slaan.
Na de tweede wereldoorlog werd het gebouw opnieuw gebruikt om unieke wagens te stallen.
Hedendaags doet het gebouw dienst als kunstgallerij.La Patinoire Royale werd in 1995 bekroond tot historisch monument.
Het gebouw is opgetrokken in neo-klassieke stijl en wordt gekenmerkt door de hoge, houten en unieke plafonds. Het plafond wordt verstevigd of moeten we zeggen versierd door metalen smeetwerk. Ook de vensters zijn erg architecturaal en traditioneel.
Op het moment van onze aanwezigheid was een kunsvoorstelling van Arnould Pierre.
Nu even iets meer over het merk Sisley.
Sisley werd opgericht in 1976 door Hubert d'Ornano. Het Frans bedrijf werd uitgebouwd tot een dat innovatieve high end cosmetica produceert.
Innovatief omdat ze een van de eerste op de markt waren die gebruik maakten van phytocosmetologie. Dit is simpelweg het gebruiken van plantenextracten in de producten.
Sisley maakte gebruik van etherische oliën en botanische werkstoffen in hun producten om een effectieve werking te garanderen.
Sisley is een speler op de wereldwijde markt, hun zeer uitgebreid en volledig assortiment zal hier uiteraard voor iets tussen zitten. Huidverzorging, make-up en parfums, Sisley heeft het allemaal in huis.


Nu jullie de voorgeschiedenis van zowel het gebouw als de inhoud van het merk kennen kan ik verdergaan over de avond zelf.

Caroline en ik arriveerden omstreeks 18.00 u. We werden vriendelijk verwelkomd door een charmante dame aan het onthaal en kregen een korte uitleg over wat we konden verwachten.
Wanneer ik het pand binnenging was ik meteen onder de indruk. Een immens en prachtig gebouw waar je ogen van kunnen genieten.Vooraan stond er een mooie drankenstand en de tafels waren versierd met gezonde snacks. Ook werden we verwend door lekkere en biologische hapjes.
Achteraan in het gebouw stonden ook enkele tafeltjes en 2 grote make-upstanden waar we de nieuwe producten van Sisley konden ontdekken en uitproberen. Al snel kwam de charmante en spraakzame Chantal ( make-up artist van Sisley ) ons tegemoet om de nodige uitleg te geven bij de producten.
Nieuw in het assortiment zijn enkele phyto-lip twist en phyto-eye twist kleuren, een nieuwe mascara, de Sisley so curl mascara en een nieuwe kleur concealer van de befaamde phyto-cernes eclat concealer.


Chantal gaf ons enkele leuke tips mee zoals het te veel aan product op je mascara eerst te verdelen op de wimpers in plaats van dit aan de hals van het flesje af te vegen. Daarna kan je met het borsteltje het product verder verdelen. Ook kregen we een uitleg over warme en koude types en welke kleuren het best bij deze types past.
Om 19.30u kwamen er 5 studenten van de kunstacademie. De studenten moesten een kunstwerk maken en mochten hierbij enkel gebruik maken van de make-up van Sisley. Ze kregen 20 minuten de tijd om er iets spectaculairs van te maken. De winnares ging naar huis met een mooie box vol Sisley producten. Nr 1 had gewonnen.
Ik vond het een zeer leuke avond die ik niet snel ga vergeten. Ik heb leuke babbels gehad en nieuwe contacten gelegd. Leuk ook dat je mensen die enkel via sociale media kent nu ook eens in real life mag ontmoeten.Voor we naar huis gingen mochten we nog een leuke goodiebag in ontvangst nemen. In deze goodiebag vonden we nog eens alle info omtrent de producten en nog een leuke verrassing.
Ik kan alvast verklappen dat er erg leuke productjes in deze goodiebag zaten! Ben je benieuwd wat hierin zat?
Hou dan zeker mijn blog in de gaten want ik ga de producten zeker en vast reviewen.Special thanks to Caroline Thilemans voor de uitnodiging en Chantal en Cathy voor de geweldige avond en de gastvrijheid!
Uiteraard wil ik ook Sisley bedanken voor de goodiebag.


Liefs
Sofie
Xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten