maandag 9 mei 2016

Workshop contouren

Op 17 april nam ik deel aan een workshop contouring-strobing-baking en eyebrow shaping. 
Deze workshop werd gegeven door Stephanie Grootaers. 
Ik ken Stephanie van een van mijn eerste fotoshoots. Het was de eerste keer dat ik professioneel opgemaakt werd. Het was natuurlijk altijd even afwachten hoe het zou zijn. Ik had bang dat het even onwennig of vreemd zou aanvoelen of dat ik het eindresultaat helemaal niet zo mooi zou vinden, ( stel je voor?!). Maar bij Stephanie was dat alles behalve. Ik voelde me meteen thuis bij haar, ze was sympathiek en vlot in omgang. Nadat ze de basis make-up had aangebracht vroeg ze me wat ik graag zou willen voor mijn shoot. Het was een glamour shoot in mooie lingerie - stijl. Ik had eigenlijk op die moment geen idee wat het beste zou zijn. Stephanie zag de twijfel in mijn ogen en stelde me gerust en zei dat ze wel wist wat ze moest doen en wat bij me paste.
Het eindresultaat was prachtig. Natuurlijk was ik achteraf superblij met de foto's. 

Dit was het resultaat ( al even geleden, nog met zwart haar :p )

Stephanie is door de jaren heen blijven groeien op make-up en visagie vlak en heeft ondertussen zelfs haar eigen zaak uit de grond gestampt. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen Stephanie haar eerste workshops organiseerde. Ik besloot om deel te nemen aan de workshop ivm contouring-strobing-baking en wat voor mij het belangrijkste was waren toch wel de wenkbrauwen. Ik wou eindelijk eens leren hoe ik die verdomde 'streepjes' op mijn gezicht kon omtoveren in 2 mooie en krachtige wenkbrauwen. Als brow specialist was Stephanie de geknipte persoon om mij te leren hoe ik mijn wenkbrauwen moest invullen.  

Maar we beginnen bij het begin. We werden voor de workshop uitgenodigd in een prachtig kapsalon dat eigendom was van een van Stephanie's vriendinnen. 
Bij aankomst werd ik meteen hartelijk ontvangen door Stephanie en Joyce.  De toonbank van het kapsalon was mooi versierd met allerlei mooie make-up en -accessoires en samen met 2 andere dames kregen we meteen de inleiding van de workshop.  Stephanie vertelde ons dat bij contouring het erg belangrijk is dat je huid goed gehydrateerd is, tenminste als je een mooi streep- en vlekkeloos resultaat wil bekomen. 
Daarna gingen we over tot het aanbrengen van onze foundation.  Natuurlijk staat het internet vol tutorials, filmpjes en afbeeldingen van hoe je een bepaalde gezichtsvorm best kan contouren. 
Vandaag zou een echte pro mij zeggen waar ik het best de donkere streepjes op mijn gezicht moest tekenen. Dat is toch nog net iets persoonlijker dan eender wat je op het net kan vinden.  Nadat we de contour hadden uitgeblendt met een beautyblender look a like gingen we over op het baken. Niet vergeten om de contour even vast te zetten met een koude bruine poeder! 
Baken is letterlijk de lichte delen van je contour in poeder hullen. Ook dit deden we met het zelfde sponsje. Het poeder een minuutje of 2 laten 'setten' om het daarna met een grote kwast weer weg te vegen. Dit zorgt voor een mooi en helder effect onder de ogen. Zeker op foto's geeft dit een heel mooi effect! (denk maar aan de banana powders die zijn hier ideaal voor)  
Na het baken gingen we over naar le moment suprême. De wenkbrauwen! Stephanie zweert bij de brow pomade van Anastasia. Ik had al veel van dit product gehoord maar had er nog geen ervaring mee en was echt zeer benieuwd naar dit product! Stephanie koos de kleur 'blonde' voor mij en deze kleur paste perfect bij mijn haarkleur. Terwijl ik een spiegeltje vasthield liet Stephanie mij zien hoe ik het best mijn wenkbrauwen kon invullen. Zij deed er eentje voor en dan nam ik de proef op de som. Niet makkelijk! Dat moet ik toegeven maar met het juiste product en penseel lukt het al heel wat beter !  

De kracht van de wenkbrauwen, rechts ingevuld en links niets aan gedaan

Beide wenkbrauwen zijn ingevuld
Nu onze contour erop zit, de lichte delen gebaked werden en onze wenkbrauwen on fleek waren, kregen we een mooie ooglook aangemeten door Stephanie en Joyce. 
Bijna klaar!  
De koude bruintinten van onze contour worden nu opgewarmd door een bronzer.  
Op mijn lippen kreeg ik iced mocha van Gerard cosmetics.  De delen van ons gelaat die licht vangen werden nog eens extra gehighlight door de glow kits van Anastasia en tadaa 
Wow wat een resultaat !  


Ik vind het eindresultaat echt erg mooi! Het is even wennen want contour is vrij licht maar het is o zo mooi!
Ik had al enkele keren contour toegepast tijdens mijn make-up, maar dat was niks in vergelijking tot dit!

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik tijdens deze workshop de tips and tricks van contouren heb geleerd! 
Het is een vrij lang artikel geworden, maar ik wou dit toch zeker even de nodige aandacht geven.  
Hier nog even enkele sfeerbeelden;


Ik ben zeker nog geen professional maar denk er over om hier eventueel ook eens een tutorial van te maken om op youtube te plaatsen. Dan kan ik jullie nog beter laten zien wat ik van de workshop heb opgestoken!  

 We gingen naar huis met 2 leuke goodiebags en de nodige skills om te contouren én wenkbrauwen ik te vullen. 

 Missie geslaagd! 

 De workshops van Stephanie vinden plaats regio Hulshout en kosten 45€ 
Je kan Stephanie haar werk bekijken op Facebook en instagram onder de naam brows and Beyond.


Liefs 

Sofie  

Xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten