dinsdag 17 mei 2016

De schoonheidsdriehoek van Mardge Pascaud

Beautyboeken zijn een van mijn favoriete spullen op beautygebied!
Nee, je kan je er niet mee opmaken maar je kan er zoveel uit leren. Niet alleen hoe je een bepaalde look creëert of voor wat een bepaalde tool dienst doet, ook waar schoonheid voor staat.
Dat is tenminste wat ik geleerd heb over het boek van Mardge Pascaud.
Het boek noemt de schoonheidsdriehoek en Mardge Pascaud legt in het boek uit, uit welke 3 delen pure schoonheid, volgens haar, bestaat.Mardge Pascaud is CEO en oprichter van Pascaud Beauty Innovations. Schoonheid heeft haar al van jongs af aan geïntrigeerd. Mardge was zowel geïnteresseerd in uiterlijke als innerlijke schoonheid. Mardge wou verder gaan dan wat een basisopleiding van schoonheidsspecialist betreft. Ze studeerde dus verder en rondde nog een opleiding huidtherapie af én studeerde ze af in de richting cosmetische chemie. We mogen dus wel stellen dat Mardge weet waarover ze spreekt.
De motivatie druipt, bij het lezen, bijna uit het boek. Dat maakt het lezen leuk en interessant!Het boek gaat dieper in over wat schoonheid betekende in de oudheid en wat een impact schoonheid nog zal hebben in de toekomst.
Ook schetst Mardge een goed en realistisch beeld over hoe schoonheidsidealen tot stand komen.Hetgeen wat we allemaal weten maar toch een beetje als taboe wordt gezien, namelijk de impact van de media en het onrealistische schoonheidsideaal dat tot stand komt wordt door Mardge zonder schroom besproken in haar boek.

Het boek gaat, buiten de bovenstaande gegevens, ook dieper in over de structuur van je huid. Er komt een gedetailleerd hoofdstuk over huidveroudering en wat ons DNA daar nu mee te maken heeft.
We komen verder in het boek ook nog te weten dat Mardge een groot hart heeft en zelf een goed doel uit de grond heeft gestampt.
Mardge geeft een duidelijke boodschap weer in haar boek betreffende de juiste balans te vinden tussen uiterlijk en innerlijk.Het boek is zeer interessant, niet te vergelijken met de andere beautyboeken die ik tot nu toe gelezen heb. De andere boeken waar ik reeds een artikel over schreef zijn luchtiger.
Het boek van Mardge is vrij wetenschappelijk op sommige momenten wat toch wel een volledige concentratie vergt.
 Langs de andere kant is dit het boek waar ik al het meeste uit geleerd heb over de opbouw van de huid en over huidveroudering in het algemeen. Ook het gedeelte van DNA deed me terugdenken aan mijn chemielessen uit het middelbaar ;).
Bovendien heeft het boek mij warm gemaakt om langs te gaan in een van de Pascaud instituten om te laten opmeten hoe zwaar mijn huid het tot nu toe al te verduren heeft gekregen!Het boek bevat nog veel meer dan ik hierboven heb omschreven maar ik kan natuurlijk niet alles verklappen!

Het boek is zeker de moeite om te kopen als je benieuwd bent naar de ongezouten mening van Mardge over het schoonheidsideaal en hoe ze staat tegenover de media.
Ook bevat het boordevol tips en tricks voor de verzorging van je huid.
En als je echt een antwoord wil op wat de schoonheidsdriehoek volgens Mardge juist inhoud zal je eerst het boek moeten lezen.Het enige minpuntje is misschien dat ik had gehoopt dat er iets meer afbeeldingen in zouden staan. Buiten enkele wetenschappelijke prenten over de structuur van DNA bleef ik wat dat betreft op mijn honger zitten maar ach het is de inhoud die telt uiteraard!

Ik kreeg het boek thuisgestuurd in een gesofisticeerd paars papier met Pascaud opschrift. Het paars duid op klasse en ook de stevigheid van de kaft geeft aan dat het een 'chic' boek is. Het boek telt 199 pagina's verdeeld in verschillende hoofdstukken en onderverdeeld in nog eens aparte artikels en alinea's wat het lezen leuk maakt.

Het boek is te koop in alle Pascaud instituten, online en bij iedere boekhandel voor 34.50 euro.

Gaan jullie dit boek op je verlanglijstje zetten?

Liefs
Sofie*Dit product werd gesponsord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten