dinsdag 16 februari 2016

Pronails pink attitude !

Een tijdje geleden kreeg ik een prachtig pakketje opgestuurd van pronails. Hierin zat een groot deel van de nieuwste collectie namelijk Pink attitude! 
De collectie is speciaal gemaakt voor meisjes en dames die zichzelf durven zijn. Ze voegen er aan toe dat als je jezelf als een prinses voelt je je zo moet kleden. Je nagels mogen natuurlijk niet ontbreken en voor meest meisjesachtige roze moet je bij pronails zijn! Dit is dan ook de beschrijving van de kleur pink attitude. De kleur pink attitude is speciaal ontwikkeld voor degene die zich aangesproken voelen aan de beschrijving hierboven. 

Ik kreeg de prachtige topcoat met witte roze en gouden glitters ook meegestuurd. Deze zorgt voor een extra dosis fun in de collectie. 
Ik kreeg ook nog een nail design patch en nail stickers waarmee je look helemaal kan afmaken en leuke details kan aanbrengen! 

Ik was enorm blij met dit setje want nu kan ik na jaren nog eens experimenteren met wat nailart! Ik moet jullie niet meer vertellen dat ik nog een echte dummie ben als het op nagellak aankomt. Dit komt doordat ik jaren acrylnagels heb gedragen. 
Sinds enkele maanden experimenteer ik terug met nagellak en merk ik als beginneling toch wel wat verschil! Ik begin altijd met een basecoat en laat die dan voldoende drogen om heel de boel niet te verpesten. 
Daarna ga ik aan de slag met mijn potje pink attitude. 
Ik moet zeggen dat het ik begin del wat lastig was om de juiste hoeveelheid te vinden. Deze lak dekt eigelijk al heel mooi na 1 laagje! Maar zoals ik zei is het moeilijk om uit te zoeken wat de juiste hoeveelheid is die je nodig hebt per nagel. Als je te veel nagellak op je borsteltje hebt krijg je een slordig effect met verdikkingen en druppelvormen hier een daar. Neem je te weinig dan is hij niet dekkend genoeg. 
De nagellak heeft een vrij dikke gelachtige structuur wat voor mij erg moeilijk lakt! Ik moet sommige nagels wel 3 keer opnieuw doen. 
Ik heb ook de indruk dat het zonder basecoat net iets beter lukt. Ik gebruik een basecoat van een ander merk, misschien werken de consistenties elkaar tegen? 
Na een tijdje weet ik welke hoeveelheid ik op mijn borsteltje nodig heb om mijn nagel in 1 laagje mooi te lakken.
Ik heb tijdens het aanbrengen wel meer de indruk dat dit iets is voor meer gevorderde 'lakkers' maar oefening baart kunst! Of toch bijna .. :) Wanneer mijn kleurtje erop zit en ik deze lang genoeg laat uitdrogen, ga ik aan de slag met mijn topcoat,  nagelstickertjes en mijn nail patch. 
Even maak ik toch de fout van te snel met mijn topcoat over mijn kleurtje te vegen waardoor het geheel rubberachtig wordt.. Lang genoeg Wachten dus! Ik gebruik de vuistregel min. 10 min tussen verschillende lagen. Met nagelstickertjes heb ik vroeger al wel eens gewerkt. Hier hoef je geen pro voor te zijn! Gewoon je stickertje nemen en op je gedroogde nagel kleven even met een topcoat erover en klaar! Mensen die moeilijkheden hebben met de stickertjes van het vel te halen kunnen gebruik maken van een pincetje. De nagelstickertjes zijn superschattig en volgens mij wat valentijnsgericht. Het zijn kusjes, hartjes, i love you tekentjes enz.. Ze zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Met de nail patch had ik nog geen ervaring. Ik wist totaal niet hoe ik hieraan moest beginnen. Op de site van pronails staat stap voor stap uitgelegd hoe je deze prachtige print op je nagels plakt. Je knipt eerst de vorm van je nagel uit de patch. Je verwijdert het witte stukje en plakt het stukje op je nagel daarna kan je het doorzichtige stukje folie verwijderen. Voor extra stevigheid doe je er nog een laagje (doorzichtige) topcoat over. 

Wat een makkie! Dit ging veel beter dan verwacht! De enige moeilijkheid zit 'em in het uitknippen van de juiste vorm van je nagel. Eens je dit beet hebt is het een fluitje van een cent. Hetzelfde principe als een nagelsticker alleen ziet dit er veel gesofisticeerder uit. Veel chiquer! 
De print van deze patch is ook op de liefde gericht met hartjes en bloemetjes verwerkt in een kant motief! Erg mooi! 

De topcoat gebruik ik op mijn nagels waar ik geen patch of sticker heb aangebracht. De topcoat brengt ook niet al te makkelijk aan door de dikke gel structuur. Je kan wel makkelijk je glittertjes verplaatsen en zo zorgen dat het allemaal wat mooi verdeeld zit over je nagel. Lang genoeg laten drogen is hier ook een vuistregel! 
De glittertjes hebben verschillende kleuren en vormen wat het geheel mooi en speels maakt! Ik ben fan! 
Als het laagje gedroogd is breng ik nog een dun laagje doorzichtige topcoat aan van een ander merk voor alles te beschermen en het 'ruwe' gevoel van de glittertjes te beperken. De verpakking van de lakjes is klassiek en zoals de ander pronails lakjes. Een glazen potje met een zwarte dop. De verpakking oogt sjiek en luxe. Erg professioneel! Het borsteltje is rechthoekig en vrij plat. Gelukkig heeft deze geen rond borsteltje gekregen want dan werd aanbrengen al helemaal een ramp! Het platte borsteltje vergemakkelijkt het min of meer om de dikke structuur uit te smeren. 

De houdbaarheid van deze nagellak is erg goed! Zoals ik in mijn vorige artikels over nagellak al scheef is het erg persoonlijk hoe lang nagellak blijft zitten. Het hangt af van je eigen nagels en van je bezigheden. Werk je met je handen, zit je veel in water of moet je je handen dikwijls wassen enz enz dat zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je nagellak sneller vervaagt of gaat chippen. 
Ik neem elke avond een bad en ben elke dag bij mijn paarden in de wei om hooi te geven en de weide schoon te houden. Mijn nagels krijgen dus wel wat te verduren. 
De nagellak van pronails blijft bij mij 3 dagen goed! Zonder een chipje! 
Ook de stickertjes en de lace patch blijven netjes op hun plaats! Vanaf dag 4 merk ik de eerste chipjes en ondervind ik dat de patch begint af te pellen vanaf mijn nageltip. Conclusie: 
De nagellak brengt , vind ik persoonlijk, erg slecht aan maar als je daarvoor 3 dagen perfecte nagels in de plaats krijgt heb ik dat er wel voor over! 
Ik ben ook aangenaam verrast over de houdbaarheid van de patch! Toen ik deze aanbracht dacht ik dat hij maximum 1 dag mooi ging blijven zitten. Bovendien is hij erg mooi op de nagels! De nagels die ik lakte met de pink attitude en de 'girls on top' topcoat met daarover nog een dun laagje doorzichtige topcoat blijven zelfs nog langer goed dan 3 dagen! 
Je kan dus wel stellen dat ik zeer tevreden ben met deze producten! 

Liefs 
Sofie Xoxo 

2 opmerkingen: