maandag 16 oktober 2017

Traditionele Argan olie van Charme d'Orient, mijn beautygeheim!

Een echt wondermiddel of vloeibaar Marokkaans goud, zo wordt arganolie ook wel eens genoemd. Arganolie kan je ook voor veel doeleinden gebruiken. In de keuken ter vervanging van notenolie en voor andere koude toepassingen maar ook in de cosmetica werd arganolie ontdekt en beschouwt als een echt wondermiddel.
Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt bij mensen met huidziektes zoals eczeem. Arganolie wordt ook vaak gebruikt bij mensen met een droge huid maar ook voor het gelaat én niet te vergeten in je haren!


Waar komt arganolie nu eigenlijk vandaan?
Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de pitten van de vrucht van de arganboom. De vrucht van de arganboom heeft een groene kleur en ziet er een beetje uit als een olijf maar dan groter. De vrucht bestaat voor 1/4 uit vruchtvlees en 3/4 uit een noot. Het is in deze noot dat we arganpitten vinden. Het is echter niet makkelijk om deze noot te kraken omdat ze erg hard is.
In deze noot zitten de pitten, deze zien eruit als gepelde amandelen.
Daarna worden de pitten geroosterd en geperst om zo 100% arganolie te bekomen. Als de pitten worden geroosterd krijgt de olie een soort van verbrande notengeur. Niet echt aangenaam om op je gelaat of in je haren te smeren!

Charme d'Orient biedt buiten de klassieke arganolie waarbij de pitten worden geroosterd ook 100% pure arganolie waarbij de pitten niet werden geroosterd voor persing. Het enige verschil hierbij is dat de olie nu zo goed als geurloos is, voor de rest blijft alles hetzelfde!Zoals ik reeds eerder zei is arganolie een echt wondermiddel en bovendien multifunctioneel. Waar kan je arganolie overal voor gebruiken?
- gebruik het om je droge huid een boost geven.
- smeer het in je haar voor super zachte én glanzende lokken.
- gebruik het op littekens, striemen, acne, psoriasis en eczeem.
- herstelt de door zon beschadigde huid en hydrateert de huid waardoor het verouderingsproces wordt uitgesteld.
- gebruik het als nagelriemolie voor zijn herstellende capaciteiten. Werkt ook fijn op dunne en beschadigde nagels en gaat deze herstellen.

De arganolie van Charme d'Orient bestaat uit 100% pure arganolie gewonnen uit de pitten door middel van persing zoals hierboven reeds uitgelegd. De olie werkt superfijn en door zijn natuurlijke eigenschap is de kans op allergische reacties of andere ongemakken zo goed als uitgesloten.
Ik gebruik het voor erg veel cosmetische doeleinden en het is zowaar mijn eigen beautygeheimpje geworden dat ik nu met jullie deel ! ;)

Bovendien is deze arganolie voorzien van het ECOCERT label. Charme d'Orient kiest dus enkel voor eerlijke handel en daar kunnen we dus alleen maar blij mee zijn! Bovendien bewijst dit de echtheid en puurheid van het product.De verpakking van deze olie is een mooi flesje van donkerblauwe kleur met goud opschrift. Erg mooi en oosters geïnspireerd. Het enige nadeel van het flesje is dat er geen verdeeldop of pompje inzit. Zo vind ik het wel moeilijk om de juiste hoeveelheid olie te doseren. De grotere verpakkingen zijn wel voorzien van een pompje, veel makkelijker om te doseren!

Charme d'Orient heeft buiten de 100% arganolie al dan niet met geroosterde pitten, nog vele andere natuurlijke producten in hun assortiment. Ik ben zeker ook fan van hun massage-oliën en zeker ook van de verpakking van dit product! Prachtig gewoon.

De 100% pure arganolie is nog vele andere producten zijn te verkrijgen via deze website van Charme d'Orient voor 22 euro (100 ml)

Liefs
Sofie
Xxx..Geen opmerkingen:

Een reactie posten