donderdag 30 juni 2016

Rimmel provocalips 16h kissproof lip colour

Liquid lipsticks zijn nog steeds hotter dan hot en werkelijk elk merk komt uit met deze nieuwe trend. Ik testte een tijdje geleden deze van Rimmel. Provocalips genoemd.
Deze liquid lipstick zou in staat zijn om maar liefst 16 uur goed te blijven zitten en helemaal kiss proof te zijn.Ik nam de proef op de som.
Het eerste dat mij opvalt is dat de verpakking uit 2 delen bestaat. Eentje met de effectieve liquid lipstick en aan de andere kant zat nog een transparante gloss die je eroverheen moest zetten.
Stap 1: intense color
Stap 2: lock en shine
Ja jullie lezen het goed shine! Deze liquid lipstick heeft, zoals de meeste nu, geen matte finish maar een glanzende!
De verpakking van deze liquid lipstick is handig. Aan de ene kant de applicator met kleur en aan de andere kant de doorzichtige lock en shine versie. Handig om mee te nemen voor onderweg.
Doordat beide kanten sluiten met een draaisysteem, loop je geen risico dat je handtas onder de lipstick komt te zitten.

Handig aan de verpakking is ook dat de dop van de intense color gekleurd is in de kleur van de liquid lipstick zelf. Ook zijn de details op de andere kant van de verpakking in de kleur van de lipstick gedrukt. Zo kan je meteen zien welke kleur in je verpakking zit.Ik heb de kleur 200 I'll call you gekozen. Een oudroze kleur maar dan feller als je van oudroze zou denken. Misschien kan ik het beter beschrijven als een mix van fuchsia en oud roze. Er zit ook een hintje paars in de kleur wat maakt dat je deze kleur perfect in alle seizoenen kan dragen. Het roze zorgt voor een frisse zomerse toets terwijl het paars de kleur iets meer herfstachtig maakt.
Een opvallende kleur die niet te heftig is en perfect overdag kan gedragen worden.

Het aanbrengen van deze formule is makkelijk. Het vraagt wel net iets meer tijd dan een klassieke lipstick omdat je hier in 2 fasen moet werken.
Eerst breng je de kleur aan op je lippen, even wachten tot deze opgedroogd is, en daarna ga je de kleur vastzetten met het doorzichtige laagje.


Hier zie je dat de kleur half is opgedroogd

De kleur brengt makkelijk aan en door de textuur die niet te dik maar ook niet te dun is dekt de kleur mooi in 1 laagje. De sponsapplicator, die eruit ziet als die van een lipgloss, brengt makkelijk aan.
Wel niet te hard treuzelen want de liquid lipstick droogt vrij snel op. Dat heeft als voordeel dat je niet te lang hoeft te wachten voor je de lock en shine kan aanbrengen maar heeft als nadeel dat je snel en secuur te werk moet gaan of je krijgt vlekken en klonters op je lippen!
Doordat de lipstick makkelijk aanbrengt heb ik hier geen problemen mee.

De kleur droogt in eerste instantie mat op en voelt op die moment vrij droog aan op lippen. Voor de liefhebbers van matte lipstick ben je al ready to go. Wil je toch het plaatje compleet?
Dan is het nu tijd voor je doorschijnend laagje lock en shine aan te brengen.
Dit laagje zorgt ervoor dat de kleur mooi op z'n plaats blijft én laat het droge gevoel op de lippen verdwijnen. De lock en shine houdt je lippen soepel en gehydrateerd. Ook zorgt deze transparante topcoat ervoor dat de finish niet meer mat maar eerder satin tot glanzend wordt.

stap 1 en stap 2 met glanzende finish
 De houdbaarheid van deze lipstick is zoals de naam al doet vermoeden zeer langhoudend. De kleur blijft steevast op zijn plaats. Geen drankje of snack die hem kan ruïneren. Enkel de topcoat verdwijnt na verloop van tijd samen met de glans. Deze kan je dan gewoon opnieuw aanbrengen. Je kan er ook gewoon voor kiezen om een andere transparante lippenbalsem erover te smeren of helemaal niets. Want zelfs als de topcoat verdwenen is blijft de kleur nog muurvast op je lippen zitten. De kleur gaat niet af als je zoent en je krijgt geen klassieke lipstick stain op de glazen waaruit je drinkt.
Na enkele uren, drankjes en maaltijden, zie je wel dat de binnenkant van de lippen de kleur begint te verliezen, maar dan bedoel ik echt de binen binnenkant die je bijna niet ziet. De rest van de kleur blijft zitten totdat je hem aanvalt met waterproof make-up remover.
Hard schrobben is de boodschap!Als je op zoek bent naar een liquid lipstick met langhoudend resultaat maar ben je geen fan van een matte/uitdrogende finish?
Neem dan zeker eens een kijkje in het schap van Rimmel want deze provocalips is dan echt iets voor jou!

Verkrijgbaar in 10 kleuren
Te koop bij o.a. kruidvat voor 11.99 euro

Liefs
Sofie
XoXo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten