donderdag 21 april 2016

Xelly

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over een van mijn favoriete beautyboeken nl. Serena's stijlgids van de welombekende Serena Verbon van Beautylab.
Het artikeltje over dit boek lees je hier:
http://www.beautytestersofie.blogspot.be/2016/01/serenas-stijlgids.html

Vandaag wil ik met jullie een ander boek bespreken dat ik ook heel snel heb uitgelezen gewoon omdat het zo vlot ging. Een boek waar je van kan genieten, ontspannen en toch nog bijleren! Zalig toch!?

Ik heb het deze keer over het boek Xelly dat geschreven werd door Xelly Cabau Van Kasbergen. Voor diegenen waarbij deze naam een belletje doet rinkelen, ja zij is de zus van de nog net bekendere Yolanthe.


 

Xelly is een bekende make-up artist die al menig sterren heeft mogen maquilleren. Ze ziet make-up als een middel om jezelf te laten zien en niet iets om jezelf achter te verstoppen. Xelly geeft eveneens mee dat make-up er voor zorgt dat de vrouwelijke schoonheid, die iedereen bezit, wordt benadrukt!
Het is trouwens van haar dat ik die leuke quote heb van 'Happy girls are the prettiest!'. Zoals jullie dus al wel merken is Xelly ook voor mij een echte inspiratiebron.

Het boek bestaat uit 5 delen, een introductie, een hoofdstuk over verzorging vervolgens een beetje lifestyle, gevolgd door het grootste deel namelijk make-up en uiteindelijk nog een beetje over de celebrities waarvoor ze al werkte.In de inleiding maak je kennis met de schrijfster wat het boek wat persoonlijker en aantrekkelijker maakt.
In het tweede hoofdstuk lezen we de basis van een goede huidverzorging, wordt er wat uitleg gegeven over de verschillende huidtypes en hoe we deze moeten verzorgen.
In een kort stukje lifestyle deelt Xelly enkele leuke DIY ideetjes en krijgen we nog andere leuke tips mee.
In het make-up gedeelte, het grootste en voornaamste deel van het boek, krijgen we stap voor stap uitgelegd hoe we onze make-up aanbrengen. Van foundation tot highliter en alles daartussen. Dit alles wordt mooi geïllustreerd door mooie en duidelijke kleurfoto's wat het lezen toch wat aangenamer maakt en waardoor we alles beter kunnen visualiseren.
Wat ik ook erg leuk vind is dat je niet enkel te lezen krijgt hoe je een bepaald product best aanbrengt maar ook in welke vormen het allemaal voorkomt. Xelly deelt tevens haar leukste tips en tricks uit in haar boek!
Tenslotte maken we kennis met de bekendste celebrities die Xelly als vaste visagiste hebben. Xelly deelt de grootste make-up geheimen van deze celebrities tevens met jullie in haar boek.Het boek bevat tevens een erg handige shopping list met de belangrijkste make-up tools en producten die elke vrouw in huis zou moeten hebben/halen.
Ook is er nog een 3 pagina's voorzien  waarop ze de meest voorkomende make-up brushes en tools benoemd zodat we allemaal weten waarover we praten als we het hebben over een blend- en blushkwast.

Het boek omvat in totaal 160 pagina's en leest lekker luchtig door de mooie foto's.
Dit boek is geschikt voor de zeer beginnende make-up addict als de ervaren beautyaddicts onder ons. Het is een echt hebbeding!

Het boek kost 17.99 en is verkrijgbaar bij o.a. standaard boekhandel.

Liefs
Sofie
Xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten