maandag 25 juni 2018

Mijn bezoek aan ERGO Sun & Beauty in Diest!

Onlangs was ik te gast bij Ergo Sun & Beauty te Diest.
Deze zaak, die destijds bekend is geworden als klassiek zonnecenter biedt de dag van vandaag zoveel meer aan! Vandaag de dag zijn ze nog steeds gespecialiseerd in zonnen en zonnebanken maar bieden ze nog een gamma aan beautytoestellen die vooral gericht zijn op afslanken en van deze laatste heb ik er 2 getest! Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder..Jullie weten misschien niet meteen waar ik het over heb als ik spreek over beautytoestellen. Wel, de beautytoestellen bij Ergo Sun & Beauty zijn voornamelijk gericht op afslanken, vet verbranden en relaxen. Het liefst nog een combinatie van deze 3!

De beauty behandelingen die ze momenteel in Diest aanbieden zijn de cocoon, cryo, waterbike, bodydrain, bruinen zonder zon, klassieke zonnebank en beautylight.

De behandelingen die ik uittestte waren de cryo en de cocoon. 2 Totaal tegenovergestelden als het aankomt op temperatuur. Bij de cryo therapie gaan ze vetcellen bevriezen door middel van koude compressen die afkoelen tot 2 graden. Bij de cocoon gaan ze net vet verbranden en vocht afdrijven door middel van warmte en infrarood.


* Cryo

Waarom cryo?

Zoals ik hierboven reeds schreef is deze behandeling gericht op het bestrijden van lokaal vet, dit kan je buik zijn maar ook je armen, bovenbenen en love-handles. Gezien vetcellen erg gevoelig zijn aan koude ( net als ik :D ) beginnen ze al af te breken bij een temperatuur van 4 graden. Hun celactiviteit stopt, gaan kristalliseren en uiteindelijk afsterven! Jeeuj, dat is wat we willen toch?!

Bovendien beloofd deze behandeling je huid strakker te maken terwijl het volledig pijnloos is.

Hoe heb ik de cryo ervaren?

Aangezien ik echt niet goed tegen de koude kan, vond ik het wel spannend om deze behandeling uit te proberen! Om te beginnen mocht ik plaats nemen op de behandel tafel, dan gaan ze de gewenste zone, in mijn geval mijn buik, helemaal inpakken met ijskoude compressen. Ik moet zeggen dat dit bij het aanbrengen niet heel aangenaam was, het voelde gewoon erg koud aan!

Nadat de compressen zorgvuldig worden aangebracht krijg ik een dekentje en het ' kaske' van de tv en kan ik mij een uurtje ontspannen. Ik moet eerlijk zijn dat ik in het begin het dekentje heel erg goed kon gebruiken! Ik had kou en moest hier even aan wennen. Naar verloop de tijd vorderde kon ik en mijn lichaam meer wennen aan de koude en had ik er niet meer zo veel last van. De laatste 10 minuten begon ik terug kou te krijgen maar dan kan je natuurlijk al beginnen aftellen ;-) .Na een uurtje komen ze de compressen verwijderen en voelt mijn buik gevoelloos aan en ziet hij vuurrood van de koude. Ze raden mij dan ook aan even over mijn buik te wrijven zodat de bloeddoorstroming terug goed op gang komt en ik terug kan opwarmen op die zone. Dat gebeurt inderdaad ook vrij snel.

Mijn huid voelt meteen strakker aan!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het grootste resultaat had 2 dagen na de behandeling, ik merktte toen echt dat mijn buik wat strakker en steviger aanvoelde. Er wordt dan ook aangeraden om deze behandeling iedere 10 dagen te herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt.


Wat kost het?

Ergo Sun & Beauty biedt vooral abbonementsformules aan, dit maakt de behandelingen betaalbaar en kan je zelf de frequentie van de behandelingen kiezen zonder rekening te moeten houden met je budget!

Voor de cryo therapie betaal je 99euro per maand indien je een abbonement neemt voor 6 maanden. Indien je een langer abbonement neemt betaal je slechts 89 of 79 euro per maand. Voor dit bedrag mag je per 10 dagen een behandeling inplannen.

Conclusie:

Ik ben ervan overtuigd dat een cryo behandeling op lange termijn erg doeltreffend is! De koude is niet fijn maar zeker ook niet pijnlijk. Voor de zomer is deze behandeling zeker een aanrader, in de winter gaat dit volgens mij net ietsje minder prettig worden.


* Cocoon

Waarom cocoon?

De cocoon slimline is een capsule die mij een beetje aan een 'ei' doet denken van vorm. Deze grote witte capsule waar je met je lichaam volledig in ligt en enkel je hoofd buiten komt zou door de vibrerende massage een positief effect hebben op onze spieren en voor een relaxerend gevoel zorgen door o.a. warmte en geurtherapie. De warmte zuivert het lichaam en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgedreven.

Tijdens je sessie in de cocoon ga je door de warmte beginnen zweten en dit gaat gepaard met het verbranden van calorieen. Tijdens een sessie van 30 minuten kan je gemiddeld 300 kcal verbranden en dit gewoon door te relaxen! Dit wil ik wel eens zien...

Hoe heb ik de cocoon ervaren?

De cocoon staat evenals de cryo in een aparte ruimte, iedereen wordt individueel behandeld en dat vind ik persoonlijk wel prettig! Je kan gewoon je ding doen en moet je niet schamen of rekening houden met anderen.

Wanneer ik de ruimte van de cocoon binnen stap, krijg ik 2 zakjes met 'overals'. Een plastieken exemplaar en een papieren. Het is de bedoeling dat ik eerst het plastic pak aantrek en hierover de papieren overal. Dit is om het zweten te bevorderen en om overtollig vocht nog beter af te drijven.

Wanneer het me gelukt is om in deze prachtige plunjes te heisen, neem ik plaats in de cocoon. Vervolgens wordt het 'eitje' gesloten en starten ze mijn behandeling. Afhankelijk van wat je wenst en vordert met deze sessies wordt de instensitiet van de warmte en de trillingen / massage aangepast. De eerste keer krijg ik dus een lichte sessie.

Ik voel me zalig in dit ei! Ik lig perfect en de warmte doet me echt deugd. De trillingen zorgen voor een ontspannen gevoel en hebben een positief effect op mijn spieren. Het leukste van al vind ik nog de geurtherapie! Wat een lekkere geuren komen hier allemaal uit zeg!

Deze behandeling duurt in tegenstelling tot de cryo maar een halfuurtje. Daarna kan je jezelf brvrijden uit het ei, je pakjes, die helemaal bezweet zijn ( bah! ) uitdoen, je opfrissen en klaar!
Wat kost het?
Ergo Sun & Beauty biedt vooral abbonementsformules aan, dit maakt de behandelingen betaalbaar en kan je zelf de frequentie van de behandelingen kiezen zonder rekening te moeten houden met je budget!

Voor de cocoon betaal je 99 euro per maand indien je een abbonement neemt voor 6 maanden. Ook hier kan je goedkoper gaan indien je een langer abbonement verkiest. Voor deze prijs mag je tot 3x per week langsgaan!


Conclusie:

De cocoon is een leuke behandeling die goed te verdragen valt voor iedereen. De warmte in de cabine bouwt geleidelijk aan op en omdat je met je gezicht nog buiten de cocoon ligt, voelt dit niet drukkend aan. Ook hier ben ik overtuigd van de werking doch denk ik dat je met deze behandeling meer vocht dan vet verliest, wat natuurlijk ook positief is. Het wordt aangeraden om 2x per week een sessie in de cocoon te volgen voor een optimaal resultaat.


Algemeen resultaat?

Ik verloor door deze 2 behandeling maar liefst 750 gr!!

Stiekem had ik mij gewogen net voor ik vertrok naar Diest, bij mijn thuiskomst ging ik terug op de weegschaal staan ( in dezelfde outfit ) en deze gaf maar liefst 750 gr minder gewicht aan!

Heel erg geslaagd als je het mij vraagt!! Uiteraard ben ik er mij van bewust dat ik door het zweten vocht ben verloren wat later weer zal worden aangevuld door water te drinken. Water drinken na deze behandelingen is trouwens erg belangrijk om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen!


Zoals hierboven reeds geschreven biedt Ergo Sun & Beauty ook nog andere behandelingen en diensten aan;

- Buiten de klassieke zonnebank bieden ze bij Ergo Sun & Beauty ook beautylicht banken aan. Het verschil? De beautylight banken zijn verrijkt met infrarood dewelke gunstige effecten heeft op de huid.

- Waterbike, oftewel fietsen onder water! Deze behandeling werd onlangs nog getest door Q-music DJ Heidi Van Tielen en Buurtpolitie acteur en personal coach Henny Seroeyen.

- Bruinen zonder zon oftewel spray tan cabines die je volledig zelf kunt bedienen! Ideaal voor mensen die een bruine tint willen maar geen fan zijn van de zonnebank.

- Body drain, contourverfijning door lymfedrainage. Ideaal als aanvullende behandeling bij de cryo!

Meer info over prijzen, abbonementen of behandelingen vind je op http://www.ergosun-beauty.be

Liefs
Sofie
Xx..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten