vrijdag 25 november 2016

Talika Lipocils Platinum dag en nacht-serum

Lange en volle wimpers zijn hot! Ze zijn voor elk seizoen en dus ook voor de herfst en de winter. Tijdens eindejaar pieken de wimperextensions als geen ander maar het kan ook anders!
Ik testte een tijdje geleden een wimperserum van Talika. Wat ik hier van vond lees je hieronder uitgebreid. Lees dus snel even verder ;) .

Talika is een cosmeticamerk ontstaan in Parijs tijdens de 2e wereldoorlog tijdens het verzorgen van de gewonde soldaten. Danielle Roches, een jonge oogarts, ontwikkelde een plantaardige créme die snel genezend werkte voor oogletsels. Al snel ontdekte ze dat niet alleen het oog sneller genas door deze zalf maar dat ook de wimpers hierdoor sneller gingen groeien. Zo ontstond Talika. Talika focust op 4 specifieke lichaamsdelen; ogen, handen, gelaat en lichaam.Ik testte het dag en nachtserum voor de wimpers. Talika Lipocils Platinum is zoals de naam al zegt een luxueus serum dat langere en vollere wimpers beloofd. Bovenop zou het serum ook de aanmaak van nieuwe wimpers stimuleren en ze intenser van kleur maken.
Lipocils Platinum is het eerste serum dat een dag en nachtserum combineert.

Waarom een dag en nacht serum? Wimpers hebben ook een bioritme.. Ja klinkt vreemd maar ook je wimpers hebben nood aan verschillende noden tijdens de dag en de nacht.
De voedingsbron van je wimpers wordt de wimperbulbus genoemd en deze gaat je wimpers overdag voornamelijk beschermen (tegen UV stralen, vrije radicalen, enz) en 's nachts gaat het zich toespitsen op de groei en regeneratie van je wimpers.Misschien eerst even een woordje uitleg over je wimpers zelf :). De levenscyclus van elk wimpertje bestaat uit 3 fasen:
groeifase: tot 4 maanden (of tot de wimper volgroeid is)
overgangsfase: het moment dat de wimper stopt met groeien en de overgang van de groeifase tot de inactiviteitsfase: de wimper valt uiteindelijk uit en de wimperbulbus blijft leeg tot er een nieuwe wimper in de plaats komt.

60 tot 85% van je wimpers zitten in deze laatste faseHet dagserum is net zoals een mascaraborsteltje met een sponsje en brengt makkelijk aan, straks meer over de verpakking. Het serum kan als basis voor je mascara gebruikt worden en is doorzichtig van kleur.
Het dagserum is verrijkt met het complex végétal mythique lipocils, dit is een 'mythisch' plantaardig complex dat de wimpergroei bevordert. Laat ons stellen dat dit het geheime ingrediënt is van dit product.
Zijde extract legt een filmpje rond de wimpers waardoor ze beter en langer beschermd blijven en waardoor je mascara beter blijft zitten.
Coleusextract stimuleert de aanmaak van melanine, het natuurlijke pigment van de wimpers en zorgt ervoor dat de wimpers intenser worden van kleur.Het nachtserum lijkt meer op een eyeliner kwastje en bevat hetzelfde mythische ingrediënt als het dagserum dat de wimpergroei bevordert.
Ook bevat het nachtserum extract van de bloem van de rode klaver. Dit extract zou de wimpers terug 'wakker maken' en zo de 'inactiviteitsfase' inkorten waardoor er meer wimpers blijven staan en je dus een voller effect krijgt!
Peptide expert zorgt voor de verbetering van de kwaliteit van de wimperwortel om de wimpers beter vast te zetten en dus zo het uitvallen van de wimpers tot een minimum te beperken. Ook bevat deze Peptide expert een anti-ageing effect.
Tenslotte adenosine voor de energie toevoer aan de cellen van de wimperwortel.Het wordt aangeraden om dit serum minstens een maand te gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Het aanbrengen is piece of cake! Het neemt echt maar enkele seconden in beslag dus daar kan ik zeker niets op aanmerken.
Door de makkelijke applicator van de dag en nachtserums is het product zeer gebruiksvriendelijk.
Ik gebruikte dit serum gedurende anderhalve maand lang en ondervond het volgende:
Mijn wimpers leken dikker en waren steviger, hiermee bedoel ik dat bij het demaquilleren er minder wimpertjes waren losgekomen en bijgevolg op mijn watje zaten.
Ook waren sommige wimpertjes een beetje langer geworden maar dat verschil was niet echt heel opvallend.
Het spectaculairste effect bij mij was toch wel de kleurintensiteit van mijn wimpers.
Ik heb donkerbruin haar en bijgevolg ook donkerbruine tot bijna zwarte wimpers. Na het serum enige tijd te gebruiken waren mijn wimpers echt zwarter dan zwart! Waar ik uiteraard heel erg blij mee was!
Je moet het serum voor het beste effect wel blijven gebruiken, als je enige tijd stopt verminderen natuurlijk de positieve effecten op je wimpers!De verpakking van dit serum oogt heel luxueus en chic!
Het babyblauwe doosje is afgewerkt met zilveren metallic accenten. Het doosje sluit door middel van een magnetisch klepje aan de voorkant. Als je het doosje dan open doet zie je het tweevoudige serum zitten in een handige voet waardoor je het serum makkelijk op je badkamer kastje of makeup kastje kan neerzetten.
Het dag en nachtserum is elk een apart tubetje met elk een aparte applicator. Je kan het dag en nachtserum ook aan elkaar vastmaken door middel van een magneetje dat de 2 samenhoudt.

De applicator van het dagserum doet me denken aan een gewoon mascaraborsteltje. Het enige verschil hierbij is dat er bovenop het borsteltje nog een sponsje is gevestigd om het product mooi over de wimpers te verdelen.
Het borsteltje heeft aan de ene kant lange haartjes en aan de andere kant kortere. Je brengt dit serum ook gewoon aan als je je mascara zou aanbrengen en verspreidt het product daarna met het sponsje.
Het enige puntje van kritiek dat ik hier zou kunnen hebben is dat de haartjes van deze applicator nogal hard zijn waardoor het heel pijnlijk wordt als je per ongeluk, met de 'lange haartjes' kant in je oog komt.De applicator van het nachtserum is net zoals dat van een vloeibare eyeliner. Een dun kwastje waarmee je fijn kan werken. Het nachtserum wordt dan ook op dezelfde manier aangebracht als een eyeliner. Je strijkt er gewoon mee over de wimperrand en het product doet de rest. :)

De Talika Lipocils Expert kost ongeveer 100 euro wat dit product niet heel goedkoop maakt. Langs de andere kant mag je er zeker van zijn dat dit product werd samengesteld met de beste ingrediënten en dat het effect er zeker wel mag zijn!
Je kan het natuurlijk niet vergelijken met valse wimpers of wimperextentions maar als je een gezond en natuurlijker effect wil is dit product zeker een aanrader!

Liefs
Sofie
XoXo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten