dinsdag 26 juli 2016

Garancia Paris

Een tijdje geleden kreeg ik een erg leuk perspakketje thuis gestuurd. Ik had de eer en het genoegen om kennis te mogen maken met de producten van Garancia.
Een tijdje geleden kreeg ik al een makeup spons van het merk opgestuurd en mijn bevindingen hiervan kan je terugvinden in dit artikeltje;
www.beautytestersofie.blogspot.be/2016/04/l-magique.htmlOmdat ik vrij veel productjes heb gekregen en ik ze allemaal de nodige aandacht wil geven en ze allemaal met jullie wil delen, gaat dit wel een vrij lang artikel worden. Jullie zijn alvast gewaarschuwd ;) . Gelukkig maak ik het geheel wat luchtiger door verschillende productfoto's er tussen te plaatsen. Ik wens jullie alvast veel leesplezier.Garancia is een uniek Frans merk, dat was mij al vrij snel duidelijk wanneer ik hun persmapjes begon te lezen. Als je de filosofie van het merk leest, doet het wat sprookjesachtig aan. Het merk dat gecreëerd is door apothekers en geïnspireerd is door slangen, 'plantenjagers' en goede feeën bestaat reeds meer dan 10 jaar en veel van hun producten werden reeds bekroond met verschillende beauty awards.

Het eerste product dat ik met jullie ga bespreken is het Source Micellaire enchantée of maw het micellair water van Garancia. Ik kreeg de geur Fleur d'Oranger oftewel oranjebloesem.Ik ga beginnen met de verpakking van het product. In tegenstelling tot de micellaire waters die ik gewoon ben is deze flacon met z'n 100ml een vrij kleine verpakking. Wel heeft deze flacon de makkelijkste dop die ik ooit al heb gebruikt. Met een dop die je een halve draai moet geven om te deblokkeren ben je zeker dat er niets kan uitlopen. Ook is deze dop heel makkelijk te gebruiken zonder product te morsen en dus te verspillen. Je legt gewoon je watje op de flacon en duwt deze dan naar beneden, het product wordt als het ware naar boven geduwd en komt zo op je watje terecht. Erg makkelijk en eerlijk is eerlijk, het micellair water zo kunnen gebruiken voelt gewoon wat luxueus aan met zo'n pompsysteem.


Leuk detail, Garancia verkoopt navullingen van 400 ml zodat je je eigen flesje kan bijvullen. Zo wil het merk zorg dragen voor het milieu door minder verpakkingen en zo dus ook minder afval te produceren.

Het water zelf geurt subtiel en heerlijk. Lekker fris en zeker niet storend. Net zoals de geur, voelt het product ook lekker fris aan op de huid. Het water kan gebruikt worden om makeup af te halen en je gelaat te reinigen. Je mag het micellair water gebruiken op je hele gelaat inclusief ogen en lippen. Dat vind ik sowieso makkelijk dan hoef je geen 3 verschillende producten te gebruiken om je makeup af te halen. Het verzacht de huid, hydrateert ze en verheldert de teint.In de ingrediëntenlijst is 96.8% van natuurlijke oorsprong. In de formule van dit product vinden we antioxidanten, vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat je huid in topconditie blijft. Bevat geen parabenen

Het micellair water kost 13.90 euro.


Een ander product is het Philtre Légendaire en centenaire Retrouvé. Een hele mond vol wat nochmaals bewijst dat de filosofie van het merk even uniek is als de ingrediënten die ze gebruiken.
Het philtre légendaire is een legendarisch water dat 200 jaar geleden werd uitgevonden door een drogist. Het werd toen aanzien als een magisch water dat je gelaat een stralende en gezonde teint gaf zoals geen ander product dat zou kunnen.
Vandaag de dag werd het water heruitgevonden en opnieuw uitgebracht door Garancia, het wordt nog steeds beschreven als een nostalgisch product dat je doet terugdenken aan je kindertijd. De geur zou tevens betoverend werken.De formule bevat bestanddelen die ervoor zorgen dat de huid z'n glans niet verliest en die huidveroudering en vervuiling tegen gaan.
Philtre légendaire bevat het antioxidant Peps'kin dat ervoor zorgt dat vrije radicalen de huid niet gaan 'beschadigen' door middel van huidveroudering en verlies van glans in de huid.

De formule bevat ook rozen extract wat de huid op een milde manier reinigt, de huid in balans brengt en kalmeert. Extract van limoen zorgt voor een heldere teint en vernauwt de poriën. Ten slotte bevat het hars van de styrax boom afkomstig uit Thailand. Het heeft een ontsmettende werking op eventuele puistjes, onzuiverheden of kleine wondjes. Ideaal dus voor mensen zoals mij!

95% van de ingrediënten zijn afkomstig van natuurlijke oorsprong. Bevat geen parabenen.Het philtre légendaire wordt gebruikt als toner en kan ook gebruikt worden door mannen als after shave.

Dit product kreeg ik in reisformaat. Full size is de prijs 34.70 euro


Het volgende product uit de Garancia collectie dat ik met jullie ga bespreken is Diabolique tomate water cream. Dit was voor mij het meest verrassende product uit de collectie. Ik kan niet ontkennen dat ik erg te spreken ben over alle producten die ik testte van Garancia maar dit was een totaal nieuw concept voor mij.
Met z'n vrij hevige rode kleur wist ik niet goed wat ik van deze water cream moest verwachten.
Zoals de naam zelf al zegt verandert de dunne textuur van het product in water als het in aanraking komt met de huid. Het versmelt als het ware met je huid en voelt fris aan.
Door z'n dunne textuur brengt het product goed aan en trekt het vrijwel meteen in. Het laat mijn huid enorm mooi glanzen, net alsof ik highliter heb aangebracht! Het geeft je gelaat echt een mooie gezonde gloed. Ik was verbaasd.. Je moet het product even de tijd geven om z'n werk te doen, vlak na het aanbrengen had ik nogal het idee dat ik rode vlekken op m'n huid zag maar na enkele seconden is dit weggetrokken.

Wat maakt dit product nu zo speciaal? Je kan het al raden de samenstelling uiteraard. Ook hier heeft Garancia gekozen voor een unieke samenstelling.

Diabolique tomate bevat een door Garancia gepatenteed plantenextract dat ervoor zorgt dat de huid zichzelf hydrateerd en zo dus huidveroudering vertraagd.
Bovendien bevat het dragon's blood extract afkomstig van een plant uit het Amazonewoud dat een sterk helende werking heeft.
Tomatenpulp extract zorgt voor een de gezonde glow en bevat massa's antioxidanten. Rijstextracten hydrateren de huid. Shea butter werd toegevoegd voor de voedende en hydraterende eigenschappen, zeewier extract voorkomt rimpels en hermoduleert de huid. Limoen extract tenslotte, verheldert de teint en vernauwt de poriën.Ook dit product kreeg ik in reisformaat in full size kost dit 35.25 euro


Mystérieux mille en un jours is een van de eerste dagverzorgingen voor de gemengde tot vette huid die zich vooral toespitst op huidveroudering en anti-rimpel. De crème is superlicht van textuur en werkt matterend.Deze dagcréme is ontwikkeld in samenwerking met zwitserse wetenschappers die intensief onderzoek voerde naar de werking van slangengif. Ja je lees het goed, slangengif! Via onderzoek hebben onderzoekers een soort van peptide kunnen ontwikkelen met dezelfde effecten als slangengif, het resultaat? Een ontspannende werking op microcontracties die leiden tot uitdrukkingsrimpels.
Het peptide gebaseerd op slangengif werkt tevens ook op droogtelijntjes en verouderingsrimpels door een opvullend effect.
Garancia is letterlijk gehypnotiseerd door de kracht van dit peptide en bracht ondertussen een hele lijn uit met dit bijzonder bestanddeel (Mystérieux lijn).Buiten het magische peptide bevat de dagcrème ook nog gefragmenteerd hyaluronzuur, wat betekend dat de natuurlijke en huideigen hyaluronzuur, wat dan weer rimpels voorkomt, wordt aangemaakt. Ook bevordert hyaluronzuur de elasticiteit van de huid en blijft de vochtbalans in orde.
Een jeugd-lipopeptide een booster voor een jeugdige huid (bevat o.a.  hyaluronzuur, salicylzuur en collageen.)


Bovendien bevat deze crème nog enkele plantaardige extracten zoals alg, dewelke de huid verstevigd en elastischer maakt. Het extract van deze alg wordt ook wel eens het elixir van de jeugd genoemd. Varenplant zorgt ervoor dat de rimpels niet meer dieper worden en zorgt voor een gezonde teint. Tenslotte zorgt extract van olijf voor een zachte en gehydrateerde huid.
De combinatie van deze bestanddelen werd bij Garancia gepatenteerd als de progerilift. Progerine gaf zijn naam aan progeria de verschrikkelijke ziekte waarbij kinderen abnormaal snel oud worden.
Progerine zorgt dus ook in de huidcellen voor huidveroudering. Die progerine wordt tot een minimum herleid door de bestanddelen van dit product.

Deze wondercrème is te koop voor 54.50 euro
Mystérieuses mille en une nuit is de nachtcrème uit deze collectie. Het bevat dus dezelfde ingrediënten als de dagcrème. Ook deze crème wordt als magisch omschreven door het peptide van slangengif. Het varenextract werd vervangen door het borojo pulp extract, wat zorgt voor een gladde huid.
Buiten de ingrediënten uit de dagcrème bevat de nachtcrème nog bestanddelen die ervoor zorgen dat de huid zich 's nachts optimaal kan herstellen.
Buiten de borojo pulp extract werd er ook nog extract van champagneblad toegevoegd. Dit betreft een plant uit zuid amerika dat de spierspanning in het gelaat wegneemt en zo een gladmakend effect op rimpels heeft.
De technologie van het samenvoegen van deze bestanddelen noemen ze bij Garancia Oxystimul7.Omdat ik nog niet echt last heb van rimpels kan ik niet oordelen of deze crèmes nu effectief werken op rimpels. Wat ik wel vind is dat deze crèmes lekker luchtig zijn en zo ook aanbrengen. Je voelt dat de nachtcrème iets voller is dan de superlichte dagemulsie. Ook al heb ik snel last van een vette huid is deze textuur zeker niet te zwaar voor mijn huid en krijg ik er gelukkig geen pukkeltjes van. De subtiele geur van de producten weerspiegelt de geur van de volledige collectie, natuurlijk, subtiel en lekker fris.

Ook deze kost full size 54.50 euro
Ensorcelante anti-peau de croco of de bewitching formula to end crocodile skin wordt omschreven als een magische lotion met een drievoudige werking.
De bodylotion voedt en hydrateert de huid 24 u lang. De huid wordt geëxfolieërd zonder schurende deeltjes en verstevigd de huid.
Deze lotion legt een beschermend maar niet plakkerig laagje over de huid. De textuur is niet superdik maar ook niet erg waterig en smeert goed uit. Het product voelt in eerste instantie wel een tikkeltje plakkerig maar het trekt snel in de huid zodat je je zo goed als onmiddellijk kan aankleden.
Ook dit product kreeg een subtiele maar heerlijke geur mee. Wat mij opvalt aan de producten van Garancia is dat ze allemaal een unieke geur hebben, niets commercieels of chemisch maar echte subtiele en natuurlijke geurtjes war de producten een extra dimensie geeft.In samenwerking met verschillende onderzoekers hebben ze een magische formule ontwikkeld namelijk de hydrafiX9. Een mix van 9 plantaardige extracten en salicylzuur maken van deze bodylotion een succes.

Salicylzuur zorgt ervoor dat de huid geëxolieërd is zonder gebruik te moeten maken van ruwe korrels.
Shea butter zorgt voor de voeding en hydratatie van de huid, extracten van honing en roos maken de huid zacht en glad. Ook hier komt het extract van limoen terug hetwelk vorm geeft en de poriën vernauwt. extracten van jojoba, candelia en rijst zorgen voor dat extra laagje op je huid. Organische lijnzaadolie is rijk aan omega 3 wat de huid verstevigd.

Deze bodylotion kreeg ik tevens in reisformaat. Full size kost deze 23.50 euro


Je kan nu dus zelf ook wel concluderen dat Garancia een erg uniek merk is met een even uniek en magisch concept.
Ik ga jullie nog snel even de 3 pijlers meegeven waarrond elk product bij Garancia is ontwikkeld;

* Efficiëntie: snelle resultaten die werden aangetoond door klinische studies
* Alchemie: De combinatie van plantaardige bestanddelen en hightech bestanddelen
* Zintuiglijk plezier; Betoverende geuren en verrassende texturenDe verpakkingen van Garancia kleuren allemaal zwart en groen wat het magische uit het merk symboliseert. De flacons zelf kleuren wit en groen om het natuurlijke extra te onderstrepen en het luchtige te benadrukken.

Het was voor mij een leuke ervaring om een totaal nieuw merk en totaal nieuwe producten te testen en ik ben echt heel erg positief. Een merk dat zich inzet voor het milieu, met veel plantaardige ingrediënten werkt en je ook nog eens aan een sprookje doet denken! Wat wil je nog meer?
Oh ja, dat de producten doen wat ze beloven! Ook hier worden mijn verwachtingen ingelost.
Ik zou zeker Garancia aanraden en ondertussen is ook mijn mama helemaal gek van het merk en overweegt ze om enkele producten aan te schaffen!
Laat me zeker weten of jullie al ervaring hebben met het merk en of je, na het lezen van dit artikel, overweegt om een van de producten te kopen.
Spreekt dit merk jou ook zo aan? Hou dan zeker mijn blog in de gaten want binnenkort komt er nog een leuk Garancia product aan bod!

Liefs
Sofie
XoXo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten