zaterdag 26 maart 2016

Nieuwe Sisley producten review

Vorige week was ik uitgenodigd op een super leuk event van Sisley. Ik schreef reeds een artikel over de avond zelf dat jullie kunnen nalezen via deze link:
http://www.beautytestersofie.blogspot.be/2016/03/sisley-event-in-la-patinoire-royale.html



Ik verklapte in dit artikel alvast dat we op het einde een goodiebag meekregen met daarin enkele hele leuke producten uit de nieuwe lijn.
Ik kreeg volgende producten mee naar huis om te testen en ik ben zo enthousiast dat ik ze jullie niet wil onthouden:
- phyto cernes éclat, eye concealer in een nieuwe kleur n°4
- so curl mascara in 1 deep black
-phyto eye twist waterproof in 9 pearl
- phyto lip twist in 11 litchi en 12 melon




Zoals ik hierboven al zei zijn deze producten gloednieuw. Misschien kennen jullie het concept al wel maar is Sisley uitgekomen in nieuwe kleuren zoals bij de phyto eye en lip twists. Ook de concealer bestond al maar krijgt er een nieuw broertje bij in een andere kleur.
Enkel de mascara is gloednieuw met een volledig nieuwe formule.



Ik ga om te beginnen de nieuwe concealer aan jullie voorstellen.
De phyto cernes éclat concealer beloofd een volledige dekking voor donkere kringen en schaduwen onder en rond je ogen. Dit gebeurt met behulp van 3 plantaardige extracten. Extracten van rode wijnstok werken verkwikkend, ginkgo biloba werkt beschermend en stimulerend en arnica extract zorgt voor een kalmerend en verkwikkend effect. Bijgevolg krijg je een heldere en frisse blik. Ook eventuele walletjes of andere verdikkingen onder het oog worden aangepakt door cafeïne. Sojapeptide-extract stimuleert samen met extract van paardenstaart de aanmaak van collageen en draagt bij tot het verminderen van vetophopingen.
De concealer zou tevens rimpels en fijne lijntjes gladder maken, dit gebeurt door wortelextract in combinatie met natuurlijke alfa-bisabolol en plantaardige glycerine. Deze laatsten zorgen er tevens voor dat de huid zacht aanvoelt en gehydrateerd blijft. Een van de leukste voordelen aan deze concealer en volledig te wijten aan de kwaliteitsvolle ingrediënten is dat bij langdurig gebruik de effecten ook blijvend zouden zijn.



De nieuwste kleur is speciaal uitgebracht voor de reeds gebruinde huid en dus wat te donker voor mij.
Ik merk wel dat het product erg leuk en dekkend aanbrengt. De textuur brengt makkelijk aan en blend makkelijk in de huid.
Ook een pluspunt is dat er een bijhorende kwast bij de concealer geleverd wordt waarmee je de concealer verder in je huid kan werken.




Misschien toch ook wel een woordje over de verpakking die helemaal in het teken staat van het product. Zo werd aan de plastic tube een metalen applicator voorzien die door de koude (want metaal voelt koud aan=) )  de bloeddoorstroming stimuleert en zo een verkoelend en vochtafdrijvend effect heeft.



Het volgende product dat ik aan jullie ga voorstellen is mijn absolute favoriet!
Oogstrelend en hartveroverend, zo wordt de nieuwe So curl mascara van Sisley voorgesteld. Deze mascara zorgt niet enkel dat je lange, volle en krullende wimpers krijgt maar is ook een complete verzorging die de schoonheid, dichtheid en vitaliteit van de wimpers bevordert waardoor ze dag na dag langer, sterker en mooier worden.



De formule van deze nieuwe mascara bestaat uit 3 aspecten;
*omhullend: Dankzij een complex van krullende en fixerende werkstoffen (polymeren) worden de wimpers de hele dag lang gekruld en omhuld. Xanthaangom zorgt dat de wimpers wel soepel blijven aanvoelen en dus niet hard worden.
*krullend: volume gevende microbolletjes van nylon en siliciumdioxide zorgen ervoor tot de mascara soepel kan worden aangebracht van aanzet tot punt. Carnaubawas en bijenwas zorgen dat de wimpers verzorgt en gesepareerd worden zonder moeite.
*langhoudend: hoge pigmentatie op basis van aminozuren zorgen ervoor dat de kleur de hele dag lang intens blijft



Deze mascara maakt mijn wimpers echt superlang, mijn wimperhaartjes zijn mooi gespreid en gekruld. Wow wat ben ik onder de indruk van dit product! De zwarte kleur is intens en blijft de hele dag mooi. Wat ik ook erg leuk vind is dat deze mascara mijn wimpers niet hard maakt! De wimperhaartjes blijven zacht en worden bovendien verzorgd door de meest hoogwaardige ingrediënten.



Aangezien de mascara boordevol goede ingrediënten zit is het ook een weldaad bij gebruik op langere termijn. Provitamine B5 en rijst-futoceramiden zorgen voor sterkere wimpers. Extract van passiebloem en ricinusolie verzachten en revitaliseren de wimpers.
Tripeptide en vitamine H zorgen dat de aanzet van de wimperhaartjes dikker en steviger wordt waardoor je wimpers langer worden en minder snel uitvallen. Arginine, tenslotte bevordert de groei van wimperhaartjes.



Dat is wat betreft de binnenkant. Nu nog een kort woordje over de buitenkant. De zwarte huls wordt opgevrolijkt door de S van Sisley aan de ene kant en aan de andere kant door de volledige merknaam.
Het borsteltje is gebogen wat erg aangenaam werkt. Je kan op deze manier echt alle (baby)haartjes meenemen en omhoog duwen.
De zachte haartjes staan kort op elkaar waardoor je de juiste hoeveelheid product op je wimpers kan aanbrengen.
Dit is zeker en vast een erg goede aanwinst!



Een product dat al even bekend is bij Sisley is de phyto lip twist. Deze lipstick die omschreven wordt als de lippenbalsem met de kleur van een lipstick en de glans van een gloss groeide in iets minder dan een jaar uit tot bestseller. Hoog tijd dus om enkele nieuwe kleuren in het gamma te steken. De nieuwe kleurtjes zijn 10 sugar (pastelkleurig zuurstokroze), 11 litchi (nude tint met subtiele lichtroze accenten), 12 melon (fris en subtiel licht oranje), 13 poppy (vurig klaproosrood), 14 love (gewaagd fushia), en 15 nut ( hazelnoottint). De phyto lip twist dankt, zijn populariteit, behalve aan de verzorgende eigenschappen, aan zijn gebruiksgemak. Een lippenstift in de vorm van een potlood maar dan eentje dat je niet moet slijpen.



Ik kreeg de kleuren 11 litchi en 12 melon. De phyto liptwist heeft, zoals alle producten van Sisley trouwens, een erg verzorgende formule. In deze formule zorgen fytosqualaan en het extract van Commiphora-hars ervoor dat de lippen zacht en gehydrateerd blijven en dat de lippen hun elasticiteit behouden.
De stift is effectief erg makkelijk in gebruik, je hebt eigenlijk geen spiegel nodig om deze aan te brengen. Het is net even makkelijk alsof je een lippenbalsem op je lippen smeert en zo voelt het ook! Het product voelt echt uitermate zacht aan en brengt romig aan op de lippen. Na een laagje krijg je een sheer dekking, na meerdere laagjes kan je de dekking opbouwen.
Het product blijft zacht op de lippen en je voelt het eigenlijk niet zitten.
De finish is glossy, niet superglossy maar gewoon glossy als je snapt wat ik bedoel ;).
De houdbaarheid van deze lip twist is gemiddeld. Door zijn verzorgende bestanddelen gaat hij wel af van de moment dat je iets eet of drinkt dus bijwerken is dan een must.

links zie je de kleur 11 litchi en rechts kleur 12 melon onderaan zien we de swatch van de eye twist in pearl 

Ook de verpakking van deze lip twist is mooi, erg modern en kunstig. Een zwart stiftje met zebraprint en in rode letters de merknaam. De draaidop is erg praktisch en is zo gemaakt dat de eerste 'draaibeweging' net iets stroever gaat. Dit werd ontwikkeld zodat het niet vanzelf open zou draaien ( en het product helemaal kapot 'geplet' wordt in de dop!) wanneer je het product in je handtas ofzo stopt!

11 litchi

12 melon



Tenslotte heb ik nog de Phyto Eye Twist. Dit multifunctioneel oogpotlood werd ontwikkeld na de phyto lip twist en is vrij gelijklopend. De bedoeling van de 2 producten zijn dezelfde; een verzorgend product dat garant staat voor kwaliteit, verzorging en gebruiksgemak.
Ook dit werd vorig jaar reeds ontworpen en werd dit jaar uitgebreid met enkele nieuwe sprankelende kleuren. Nieuw zijn 9 Pearl (beige, gouden kleur met prelmoerglans), 10 amethyst (intens diep paars blauwe kleur), 11 copper ( koperbruin met bronskleurige glans) en 12 emerald (smaragdgroen).



Ik schreef hierboven multifunctioneel omdat het oogpotlood op verschillende manieren kan gebruikt worden.
* als basis: om andere kleuren te versterken of om een subtiel accent te leggen
* als oogschaduw: breng het oogpotlood aan over een gedeelte of het gehele ooglid en vervaag met je vingertoppen. Je kan hier kiezen voor subtiel tot heel intens en laagje per laagje opbouwen.
* als eyeliner: je trekt met het potlood een lijntje boven je wimpers




Dankzij de natuurlijke oliën in dit potlood kan je het product vanaf het moment dat je het aanbrengt nog even 'bewerken'. Vanaf het moment dat je het product in contact brengt met de huid beginnen de oliën te verdampen en gaat de kleur zich op de huid 'zetten' waardoor het zeer lang en goed blijft zitten. Het oogpotlood is tevens waterproof!
In dit product zorgen groene thee, camelia en witte lelie voor de verzorgende bestanddelen. Ze verzachten de huid en houden ze soepel



Ik kreeg de kleur Pearl en was hier heel blij mee! Ook al sprak de paars-blauwe kleur amethyst mij ook enorm aan. De kleuren zijn zeer intens en zeer gepigmenteerd. Het product brengt makkelijk aan en voelt ook romig. Vanaf de moment dat de oliën zijn onttrokken zit de kleur muurvast! Kruipt niet in lijntjes en behoudt zijn intensiteit. De verpakking is heel gelijklopend met die van de lip twist. Het enige verschil is dat de merknaam hier met blauw wordt geschreven én dat het pennetje net iets fijner is.



Deze producten van Sisley zijn zeker een verrijking aan mijn make-up stash. Ik was toch wel het meest onder de indruk van de mascara maar de andere producten zijn ook een voor een prachtig en superfijn om te gebruiken!

Wat hebben jullie zoal van Sisley in jullie stash? Laat het me zeker weten.

Liefs
Sofie
XoXo
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten