maandag 11 februari 2019

B-Calm expert dermocosmetica; een nieuwe generatie huidverzorging voor de gevoelige huid

Een tijdje geleden deed ik op mijn instagram stories een poll met volgende vragen; Heb je al eens last van een trekkerige en rode huid?, Heb je al eens last van rode vlekjes of schilfertjes op je huid? Heb je al eens last van jeuk, huiduitslag, zwellingen enz enz.. Het verbaasde me dat 65% van jullie al wel eens last heeft van een of meerdere van deze zaken. Al deze symptomen wijzen op een gevoelige huid. De huid is uit balans en geeft dat aan door een van de bovenstaande symptomen. Erg lastig en sommige dingen zijn moeilijk te verbergen. Germaine de Capuccini heeft echter de oplossing voor ons gecreëerd door de B-Calm lijn te ontwikkelen. Ook ik heb af en toe last van een gevoelige huid.


Jarenlang is GDC bezig geweest met het ontwikkelen van dit gamma. Elke keer weer ingrediënten wikken en wegen en aanpassen heeft als resultaat dat ze nu een gamma hebben ontwikkeld dat voor iedereen gepast is. Hun secret ingrediënt? SKINBIOME REPAIR! Hierover straks meer wanneer ik de rest van de ingrediënten ook aan bod ga laten komen. Eerst nog een extra woordje uitleg over wat een gevoelige huid nu juist is.

P.S. Willen jullie meteen weten of het werkt? Ga dan naar de onderkant van dit artikel waar ik mijn mening geef en voor en na foto's heb geplaatst.* Wat is een gevoelige huid?
Niemand wordt geboren met een gevoelige huid. Het is te zeggen het gevoelig zijn van de huid is een toestand van de huid en geen huidtype op zich. Deze toestand is tijdelijk en bij het juist en correct behandelen, komt de huid terug in evenwicht. Een gevoelige huid kan bij iedereen voorkomen, ongeacht je leeftijd, geslacht of huidtype. Een gevoelige huid kan plots opduiken of het gevolg zijn van bijvoorbeeld gebruik van verkeerde producten, een esthetische of medische ingreep, bepaalde medicijnen, scheren, stress, voeding, maar ook onze weersomstandigheden hebben een grote impact op onze huid. Ook een allergische reactie van de huid wijst op gevoeligheid. Zo reageer ik dus soms allergisch op een product dat ik al jaren gebruik.

* Heb ik een gevoelige huid?
Zoals op mijn poll via instagram al bleek herkennen velen onder jullie zich toch in de symptomen die een gevoelige huid omschrijven, ik lijst ze nog snel even op voor jullie;
- een trekkerig gevoel
- roodheden
- jeuk
- een branderig gevoel
- uitslag
- zwellingen
- schilfertjes
- droge en ruwe huid

Al deze symptomen kunnen ineens opduiken maar kunnen zich ook uiten na het reinigen van het gelaat of bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een oogcrème die niet voor de gevoelige huid bedoeld is. Dit is niet per se te wijten aan het gebruik van de verkeerde producten maar lokt bovenstaande reacties wel uit. Je huid doet dit om je duidelijk te maken dat je actie moet ondernemen om je huid terug in balans te brengen!

het B-Calm gamma is dermocosmetica, maar wat is dit precies?
Eigenlijk een beetje zoals de cosmeceuticals maar dan net ietsje anders. Net zoals bij de cosmeceuticals zitten deze producten dus eigenlijk tussen gewone cosmetica en een medisch product in.
Dermocosmetica wordt gekenmerkt door de strenge en beperkte selectie van ingrediënten en de hoge zuiverheid van het product.

Om deze bovenstaande te garanderen paste Germaine de Capuccini ook hun verpakkingen aan!
Zo ontwikkelde ze verpakkingen met airlesstechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk om het aantal bewaarmiddelen te beperken terwijl ze wel voorkomen dat er bacteriën in je product komen.
Een ander product is dan weer voorzien van een verpakking met anti-retourmechanisme. Deze tube heeft een soort druppelmechanisme waardoor je perfect en makkelijk kan doseren. Deze technologie zorgt ervoor dat het product niet terug in de tube kan lopen waardoor er ook geen bacteriën of andere vuiligheid in je product kunnen komenDe producten zelf!
De producten in deze lijn zijn voor iedereen! Man, vrouw 20 of 55 gewoonweg voor iedereen die al wel eens last heeft van een gevoelige huid.

* Micellair water - gel
Beginnen doen we uiteraard met het reinigen van de huid. Deze micellaire gel pomp je gemakkelijk op een watje en gebruik je op dezelfde manier als een micellair water. Snel, makkelijk en effectief!
Ook hier zorgen de micellen ervoor dat overtollig talg en vuil worden aangetrokken zonder de huidbarrière aan te tasten. Deze micellaire gel bevat zelfs ingrediënten die ervoor zorgen dat het ongemakkelijk gevoel dat de symptomen van een gevoelige huid met zich meebrengen verzacht worden.* Fundamental moisurizing cream ( rich of light)
Dit is eigenlijk de dag- en nachtverzorging van het gamma. Deze cream is ontwikkeld in 2 texturen een iets lichtere textuur en een rijkere textuur afhankelijk van je huidtype en eventueel leeftijd. Ik zelf gebruik de lichte textuur omdat ik gewoonlijk wel last heb van een gemengde tot vette huid.
Deze crème stimuleert het afweersysteem van de huid en verlicht het trekkerig en branderig gevoel op de huid.*corrective hydrating cream
Heb je vooral last van roodheden en rosacea? Dan is deze kalmerende crème speciaal voor jou ontwikkeld! Er zitten groene pigmenten in die de roodheden meteen neutraliseert.

* SOS Intensive care
Deze cream is wat mij betreft toch wel een beetje het paradepaardje uit het assortiment. Deze wonderbalsem verlicht onmiddellijk en is zelfs geschikt voor eczema!
Je kan deze crème/balsem over je gehele gelaat aanbrengen maar je kan hem evengoed plaatselijk aanbrengen op de gevoelige delen. Het helpt je binnen enkele minuten af van het trekkerig, branderig of ander ongemakkelijk gevoel. Jeuk vermindert meteen en ook enorme droogheden zijn op enkele dagen volledig genormaliseerd.
De ingrediënten:
- Skinbiome repair: een prebiotische en probiotische samenstelling die is ontworpen om de bacteriële flora op de huid te herstellen en de natuurlijke afweersystemen de activeren en stimuleren.
- Extract van Tasmaanse peperbessen kalmeren de huid. Werkt vooral tegen een branderig en jeukend gevoel
- Sensipeptide: vermindert ontstekingen en het risico op allergische reacties, versterkt de huidbarrière, verbetert de hydratatie en voorkomt schilfertjes.
- imuglucan: bouwt het afweersysteem van de huid opnieuw op
- extract van narcis en zoethout: krachtig vermogen tegen roodheid, jeuk en schilfering.
- Gehydrogeneerde lecithine: herstelt de flexibiliteit van de huid en vermindert irritatie.

* Werkt het ook echt ??

Misschien zal dit je verbazen maar ik gebruik deze producten nu sinds enkele weken 2x per dag. Ik heb begin januari een medische ingreep gehad en mijn huid heeft hier ERG gevoelig op gereageerd. Het uittesten van deze lijn kwam dan ook uiteraard perfect uit!
Mijn huid voelde in tegenstelling tot gewoonlijk, erg droog en ruw aan. Ik had wat zwellingen, roodheden en zelfs schilfervorming hier en daar. Wanneer ik mijn oogcrème van gewoonlijk aanbracht ( die ik echt al jaren gebruik ) begon mijn huid te branden en zelfs op te zwellen, zo erg zelfs dat ik deze opnieuw moest verwijderen na enkele seconden.
Ik had zelfs wat eczema aan 1 kant van mijn gezicht.
Ik begon in het begin met 2x per dag de micellaire gel te gebruiken voor het reinigen en daarna de SOS Intensive cream. Deze laatste gebruikte ik ook langs mijn ogen omdat deze daarvoor geschikt is. Na slechts 3 dagen was mijn huidconditie al opmerkelijk beter maar nog niet zoals het zou moeten. Toen besloot ik om over te schakelen naar 1x per dag de SOS cream en 1x per dag de moisturizing light cream. Na 2 weken had ik het gevoel dat mijn huid terug goed aanvoelde. Ik gebruik deze producten voorlopig nog steeds omdat ze toch nog wel wat gevoelig durft te reageren als ik terug overstap naar mijn andere routines.
De producten hebben ook alles wat ze nodig hebben om mijn huid in een optimale conditie te houden dus ga ik voorlopig ook zeker niet meer overschakelen.
Ik was echt verbluft met de resultaten en ik raad iedereen met een gevoelige huid aan om deze producten ook te proberen!!

* De resultaten!

Kijk vooral naar de regio rond mijn kaak hoe rood en geirriteerd deze is. Het gedeelte langs mijn neus neigt zelfs al naar de eczema kant. Ook langs mijn oog is mijn huid rood en gezwollen.

De huid rond mijn ogen is zo uit evenwicht dat ze allergisch heeft gereageerd op mijn oogcrème die ik al jaren gebruik

Deze foto is genomen na 3 dagen! Kijk hoe de roodheden langs mijn wang al zijn weggetrokken. Mijn huid voelt ook al niet meer zo droog en ruw aan.

De irritatie rond mijn ogen is nog niet volledig weg doch al veel beter. Het voelt ook al niet meer onprettig aan.

Mijn huid straalt ook gewoon opnieuw. 

Wat een verschil op slechts 3 dagen tijd! Van een doffe en zeer geïrriteerde huid naar een huid die terug aangenaam aanvoelt en er al veel stralender uitziet! 

Deze foto is recent genomen ! Ik gebruik de producten nu enkele weken en mijn huid heeft zich volledig hersteld en ziet er stralend uit. Ze voelt ook erg zacht aan en is opnieuw gehydrateerd.

Er is niets meer te zien van irritaties! 


Voor alle duidelijkheid heb ik op geen enkel van bovenstaande foto's make-up aan. Ik heb enkel wimperextensions en op de laatste zijn er nog restanten van mijn wenkbrauwverf aanwezig op mijn wenkbrauwen. Ik draag helemaal niets van gezichtsmake-up! Bovendien zijn deze foto's NIET bewerkt.


De prijzen:
- Micellair water - gel: 53.40 euro
- Fundamental moisturizing cream (rich/light): 77.40 euro
- corrective hydrating cream: 84.30 euro
- SOS Intensive care: 77.40 euro

Germaine de Capuccini biedt ook aansluitende en professionele cabinebehandelingen aan voor de gevoelige huid. Meer info hierover bij je GDC instituut in je buurt of via https://www.germaine-de-capuccini.com/


Liefs
Sofie
Xx..


2 opmerkingen:

  1. Wow dit is echt super! Ik ben echt onder de indruk van jouw post dus ga het zelf ook eens proberen. Ik heb de producten gekocht bij https://belliza.be en vandaag begonnen met de behandeling. Hopelijk werkt het voor mij even goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128

    BeantwoordenVerwijderen