dinsdag 18 april 2017

Sisley Izia

Bijzonder als de rozen waaruit het is gemaakt, intiem als een besloten tuin, betoverend als een kunstwerk.
Het parfum Izia omhult de draagster. Het is alleen voor haar. Lijfelijk, levend, fris, blijvend. Voor alle generaties.
De natuur heeft Izia gevormd als een tedere streling van ochtenddauw. Dit parfum is modern en verrassend.
Met deze veelbelovende en lovende woorden beschrijft Sisley hun nieuwste parfum, gecreëerd door Isabelle d'Ornano.De geur is gebaseerd op een verhaal, de flacon op een kunstwerk en de naam op diegene die het heeft ontwikkeld. Alleen hiervoor zou ik het parfum willen ruiken en kopen!


De roos staat centraal in dit parfum, het verhaal waarop deze geur werd gebaseerd is 'De kleine Prins', hoofdstuk 21 van Antoine de Saint-Exupéry. Een stukje waarin een kleine jongen naar de rozen kijkt en z'n eigen exemplaar uitkiest. De geur van een veld vol rozen in een warme lentezon met een fris briesje, zo word hij ook wel eens omschreven. 

Izia, de naam van het parfum is afkomstig van degene die het parfum creëerde. Izia, uitgesproken als 'Izja' is namelijk de poolse koosnaam van Isabelle d'Ornano. 
Izia vertelt het verhaal van 5 vrouwen die elk hun eigen toets in dit parfum hebben gestopt. 
Zo hebben we Amandine Clerc-Marie die voor een zo goed mogelijke nabootsing zorgde van de geur van rozen die vol in bloei staan. Christine d'Ornano zorgde mee voor reclamecampagnes. Quentin Jones maakte collage's en patchwork en Sonia poseert en haar familie bezit de rozentuin waar Isabelle zo veel herinneringen aan heeft.Het parfum zelf nu:
topnoten van dit parfum zijn aldehyden, roze peper en bergamot
in het hart zitten engelwortel en natuurlijk vinden we hier de roos. In mindere maten vinden we hier ook citroen en peer, jasmijn en pioenroos en lelietjes van dalen
in de basis zitten cederhout, amber en muskus.

Zoals jullie uit de ingrediënten dus kunnen afleiden is dit een vrouwelijk parfum met een bloemig randje dat toch een stoere kant heeft. 
Het is een bloemige, frisse geur die subtiel maar toch aanwezig is. Normaal gezien ben ik geen fan van frisse en bloemige geuren, toch kan Izia mij bekoren.
Dit komt doordat de basis van dit parfum, de muskus, ceder en amber het parfum toch wat sensualiteit en een tikje mannelijkheid meegeven.
Je moet natuurlijk wel fan zijn van de geur van rozen, dat spreekt voor zich!
Ik vind ook een vrij zoete toets in dit parfum terug, het zoete overheerst misschien toch wel het frisse en juist dat maakt dat je dit parfum zowel overdag als s'avonds kan dragen. Het is een parfum dat je elke dag kan dragen, vrouwelijk, fris , bloemig en puur. 
Helemaal geen scherpe geur maar een vol bloemige pure geur. Het parfum opent fris en wordt naar verloop van tijd warmer. Ik ben fan van de warmere kant!De flacon is naar de visie van Isabelle ontworpen door een Poolse beeldhouwer. Het is een abstract werk, bestaande uit 2 glazen sculpturen boven elkaar. 
De fles is helemaal nagebootst op de facetten van de roos. Rood-rose met een gouden hart. Zo zie je ook de rode en roze accenten in het glaswerk en de gouden elementen helemaal terugkomen in de flacon. Door zijn vorm ligt de flacon goed in de hand. Je voelt dat deze gemaakt is van stevig glaswerk want het is een heel gewicht! Ook de dop is vrij zwaar. Het is raar maar net door dat gewicht komt het voor mij persoonlijk nog luxueuzer over dan wat het oog ziet.Ik ga dit parfum elke dag dragen in de lente en in de zomer en associeer het zelf ook, dankzij het verhaal van Isabelle, met de grote velden vol rozen. 

Izia is te verkrijgen in 30 ml (82 euro), 50 ml (112 euro) en 100 ml (179 euro)

Vergeet ook zeker niet mijn andere artikelen van Sisley te bekijken:
Mijn artikel over het event zelf vind je hier
Een uitgebreid artikel over de nieuwe makeup van Sisley kunnen jullie hier bekijken
En tenslotte heb ik ook nog een artikel over de welbekende créme réparatrice, dit kun je hier vinden

Liefs 
Sofie 
XoXo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten