vrijdag 31 maart 2017

BangZ By Peggy

Een tijdje geleden was ik te gast bij Peggy van kapsalon BangZ in noorderwijk (Olen). Omdat ik mijn dunne en beschadigde haar wel een opkikker kon gebruiken, kreeg ik van haar een CPR behandeling van het merk Senscience. Deze behandeling heeft enorm veel voordelen en zou mijn beschadigde haren weer herstellen en ze ook beschermen. Ook benieuwd hoe ik mijn bezoekje bij BangZ heb ervaren?BangZ by Peggy is een leuk kapsalon gelegen in het pittoreske stadje Noorderwijk bij Olen. Ik werd heel vriendelijk ontvangen door de zaakvoerster Peggy, die meteen mijn jas aannam en me een instant goed gevoel gaf. Ik gaf haar een woordje uitleg over mijn haren. Ik zei haar dat mijn haren dun geworden zijn en dat een deel van mijn lengtes beschadigd en droog zijn. Ik deelde haar mee dat ik mijn fijne haren graag wat sterker wilde omdat ik ze graag zou willen laten groeien. Daarom is kleuren ook uitgesloten, ik wil mijn haren gewoon even wat rust gunnen na al die jaren van kleuren. Zeker de laatste jaren hebben mijn haren heel wat ontkleuringen en afbleeksessies moeten doorstaan.Peggy stelde mij voor om mijn haren, vooral de lengtes dan, een CPR behandeling te geven. Deze behandeling is vergelijkbaar met een keratinebehandeling. Het is een heuse opkikker voor mijn beschadigde haar en ik zag dit uiteraard meteen zitten. 
Ik geef je snel een woordje uitleg over deze behandeling van het merk Senscience, het merk waar Peggy mee werkt;


Senscience C.P.R. (Cuticle Porosity Reconstructive Treatment)is een intensieve herstellende uit twee fasen bestaande salonbehandeling die de poreusheid van de haarschubbenlaag herstelt door essentiële voedingsstoffen aan te vullen die ontbreken in beschadigd haar. Het versterkt, is vochtinbrengend en beschermt het haar. 
Fase 1: De eerste stap is een unieke vochtinbrengende behandeling die de elasticiteit, kracht en flexibiliteit van binnenuit verbetert. 
Fase 2: is speciaal ontworpen om de haarschubbenlaag intensief te verzorgen en te versterken daar waar nodig. Het vocht uit fase 1 wordt ingesloten en op die manier dus behouden. Een beschermende laag vormt zich over het oppervlak van het haar en geeft het haar de benodigde bescherming.

Zoals je kan lezen bestaat deze behandeling uit 2 fasen. Nadat mijn haren gewassen en handdoekdroog gemaakt werden startte Peggy met fase 1. Een romige vloeistof werd aangebracht op mijn beschadigde lengtes en dit werd daarna ingepakt in plastic folie. Daarna moest ik een tiental minuutjes onder een warmtetoestel gaan zitten. Daarna word er een tweede vloeistof bij aangebracht en worden mijn haarpunten opnieuw ingepakt met plastic folie en mocht ik opnieuw onder het warme toestel gaan zitten. 
Omdat je je bij Peggy meteen thuis voelt, is er geen sprake van gênante stiltes tijdens deze behandeling. Langs de andere kant is de behandeling op zich, met de warmte aan je hoofd sowieso al aangenaam vind ik zelf. 

Daarna werden mijn haren gewassen en werd er een conditioner aangebracht. Toen was het tijd voor mijn puntjes te knippen. Ik weet dat dit hoognodig was want mijn vorige kappersbezoek was echt al lang geleden. Toch is dit niet het leukste moment voor iemand die z'n haren wil laten groeien. Aangezien Peggy ook wel eens 'de kapster met de gouden schaar' wordt genoemd omdat haar klanten ervaren dat hun haar sneller groeit na een bezoekje bij haar, was ik meteen gerustgesteld. Peggy geeft ook aan niet meer van het haar te knippen dan nodig en laat ook keurig zien welk gedeelte er af gaat. 
Mijn haren en hoofdhuid worden behandelend met een speciaal product voor dunner haar.  Uiteraard wordt er voor het brushen een heat protector gebruikt om mijn haren te beschermen. Als mijn haren droog zijn brengt Peggy nog een product aan op de wortels van mijn haren dat er voor zorgt dat mijn haren van uit de wortel gevoed en beschermd worden. 
Ik zie meteen dat mijn lengtes er fantastisch uitzien en voor 1 keer niet pluizen! Ook het doorkammen ging alsof het niets was! Ik kon al niet meer wachten om met mijn handen in mijn haar te zitten en te voelen aan mijn 'nieuwe lokken'! :).

Mijn haren voor de behandeling
Mijn haren voor de behandeling
Mijn haren NA de behandeling
Mijn haren NA de behandeling
Als finishing touch gebruikte Peggy een spray die tussen een haarlak en een droogshampoo zit en die je haar meer textuur en 'vavavoom' volume geeft! Wauw wat een volume! 
Ik ben verliefd! And i must confess .. Ik heb nog de hele dag in mijn haren zitten prullen en aan iedereen bevolen aan mijn haren te voelen om te ervaren hoe zacht mijn haren wel niet waren :D!


Je kan nog een aantal weken nagenieten van deze behandeling en dat voel ik zeker aan mijn haren! Zelfs als ik eens een keertje geen conditioner gebruik voelen mijn haren zijdezacht aan! Ik kan er haast niet afblijven! Zo zacht voelen ze aan.
Ik vind deze behandeling zeker een aanrader voor mensen met frizzy haar of kapotte punten!

Ook een afspraak bij Peggy? Of andere vragen? 
Je kan haar contacteren via facebook, instagram onder BangZ By Peggy of telefonisch via 0472/17 15 65 of via mail info@bangzbypeggy.be. Neem zeker ook eens een kijkje op haar website 

Ook voor haarextensions kan je bij Peggy terecht en ik kan je alvast verklappen dat je verbaasd gaat zijn van haar knallende prijzen!

Liefs
Sofie
XoXo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten