dinsdag 30 juni 2015

kokos olie/vet

Hallo allemaal,

Vandaag ga ik een review schrijven over iets dat ik zelf nog niet zo lang geleden heb leren kennen namelijk kokosvet. Ik zag er al verschillende filmpjes van, zowel positieve als ook enkele negatieve, dat ik dit toch ook wel graag even zelf wou proberen.Kokosvet dat verandert in olie wanneer het word opgewarmd, wordt vooral gebruikt als haarmasker. Omdat ik zelf (door veelvuldig kleuren, extensions gehad enz enz) heel erg droog en beschadigd haar heb, was ik eeeeerg benieuwd naar de resultaten. Kokosvet zou de enige olie zijn die de volledig tot in de haarkern doordringt.

Ik heb mijn pot kokosvet in de natuurwinkel in het dorp gekocht. Het is van het merk 'Arman Prana' en er staat 'extra virgin cocos' op de pot. Het is 100% puur kokosvet, dit is essentieel als je met kokosvet aan de slag wil, er mogen geen chemicaliën of andere stoffen bij in verwerkt zitten. Kijk dus altijd even in de ingrediënten lijst, daar mag dus maar 1 ding staan 100% cocos :-) .

Wanneer ik de pot open, komt er een heerlijke exotische kokosgeur mijn richting uit, ik krijg spontaan zin in een bounty. Het is een wit nogal harde textuur waar ik een klein beetje met een vork uit schraap en in een apart potje doe, dit doe ik puur uit hygiënisch standpunt omdat je met cocosvet ook kan koken...

Dan ga ik naar de badkamer waar ik een handdoek over mijn schouders hang om mijn kledij te beschermen. Ik neem een kam met grote tanden en een haarklem bij de hand. Ik zorg er eerst voor dat er geen knopen of klitten meer in mijn haren zitten, dan neem ik een beetje kokosvet dit word, in aanraking met mijn handen, meteen olie. Zo breng ik beetje bij beetje de olie aan in mijn haarpunten, ik doe het niet aan mijn haarwortels, omdat ik bang ben dat mijn haar dan sneller ver gaat worden..

Opgelet! Zorg ervoor dat je haren niet 'uitdruipen' van het kokosvet ! Dit maakt dat je je haren veelvuldig moet wassen en zo het nut van het kokosmasker teniet wordt gedaan. Als je denkt dat je de juiste hoeveelheid kokosolie in je haren hebt, kam je je haren nog even door met de kam met grote tanden en steek je je haren op. Je kan je haren ook eerst vlechten of het in een knot doen of... Dit laat je dan zo lang mogelijk inwerken met een minimum van 30 minuten. Voor diegenen die het kunnen, kan je er ook mee gaan slapen, douchekapje over doen of handdoek errond binden. Ik laat het gemiddeld 3 a 4 uur inwerken vooraleer ik onder de douche ga. Ik was mijn haren vervolgens 2x met shampoo en doe erna nog kort een beetje conditioner in de puntjes.

Ik laat mijn haren zo lang mogelijk aan de lucht drogen, wanneer ze bijna droog zijn, ga ik er nog even met de föhn door op de koude stand, om mijn haren nog wat in model te brushen als het ware ;-)

Mijn haren lijken dikker, ogen gezonder en zijn opvallend zachter! Mijn coupe valt ook makkelijker en blijft beter liggen. Ik ben hier best wel tevreden van!

Ten slotte werk ik af met een ietsiebitsiebeetje kokosvet dat ik aanbreng in mijn droog haar én dat werkt pas als een wondermiddel! Hier kan echt geen enkele droge haarolie tegenop. Het strijkt pluis zo glad en laat je haar glanzen als nooit tevoren, ja ook blond en/of beschadigd haar!

Het neemt wel een beetje tijd in beslag en met een haardos vol kokosvet kan je ook de deur niet uit, maarrrr het is dus wel echt de moeite waard!

Liefs
Sofie
xoxo

P.s. Je kan nog veeeeel meer met kokosvet doen, denk maar aan aanbrengen op je (droge) huid, gebruiken als nachtcréme echt een hydraterende booster voor je huid! gebruiken als handcréme en nog zooveeeeel meer. Je kan er ook mee koken en gebruiken ipv boter of olie !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten