dinsdag 29 december 2015

Jane Iredale 'In a blink of a smokey eye' palet en 'Just Kissed' Lip and cheek stain

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie 2 erg leuke productjes van Jane Iredale.



Ik heb deze producten bekomen door mee te doen aan een leuke winactie van dit merk via facebook. Ik was uiteraard erg blij dat ik als winnares uit de bus kwam en was nog meer Happy toen ik deze producten in een leuk doosje thuis gestuurd kreeg!



Eerst ga ik jullie iets meer vertellen over Jane Iredale en haar make-up.

Jane begon in de film- en theaterwereld als casting director voor reclamespots. Jane wou altijd het beste van het beste als het aankwam op visagisten. Zo heeft ze geleerd dat de kunst van make-up niet bestaat uit het volgen van de laatste trends maar wel uit het accentueren van de natuurlijke schoonheid van de persoon die de make-up draagt. Zodat ook de persoonlijkheid van die persoon kan stralen. Jane vond make-up een essentieel onderdeel van het welzijn van de vrouw en heeft hierdoor zelf een make-up lijn uitgebracht.
Jane Iredale is de directrice en oprichtster van Iredale Mineral Cosmetics. Zoals de naam al zegt heeft Jane Iredale de eerste make-up gecreëerd op basis van mineralen.


Wat is hier nu zo speciaal aan?
Minerale make-up vervaagt de lijn tussen verzorging en make-up. Bovendien zorgen  micromineralen  ervoor dat je huid beschermd is tegen de zon. Minerale make-up is zeer waterbestendig omdat de mineralen niet oplossen in water, dit betekent dat je gemakkelijk kan gaan zwemmen met minerale make-up zonder dat het gaat vegen, vlekken of afgaan.
Kwaliteitsvolle mineralen reflecteren het licht op de huid waardoor je die gezonde 'glowy' teint krijgt die nu oh zo populair is.
Minerale make-up is ook 'properder' dan andere, omdat bacteriën zich niet kunnen binden aan de mineralen in deze make-up kunnen ze er dus ook niet in overleven. De houdbaarheid van deze producten is dus ook hoger dan andere, niet minerale make-up.
In deze make-up wordt talk en andere opvulmiddelen vervangen door mineralen en mica. Dit maakt dat de kwaliteit hoger ligt (bettere dekking!) en de houdbaarheid op de huid beter is.
Bovendien zijn alle producten van Jane Iredale dierproefvrij, niet-comedogeen (De make-up van Iredale voelt dus vederlicht op de huid en je huid kan nog perfect ademen) , hebben ze een minimum risico op allergische reacties en werken ze ontstekingswerend (Ook erg goed voor mensen met acne of puistjes dus!). Ze bevatten ook geen parabenen maar enkel natuurlijke bewaarmiddelen.
Je mag dus stellen dat minerale make-up een pak gezonder is voor onze huid.




Nu jullie dit weten ga ik verder met het oogschaduwpalet en de lip en cheek stain die ik thuisgestuurd kreeg. Is het niet prachtig? Je ziet meteen aan de doos en de verpakking dat het hier om luxe producten gaat. Zelfs het doosje waar alles inzat voelt satijnachtig aan, het is zeker geen gewone kartonnen doos.



De verpakking van het oogschaduwpalet 'In the blink of a smokey eye' is mooi, klassiek en voelt stevig aan. Je kan het doosje open plooien naar de zijkant. Je ziet dan een tekst waarop staat ' Inspired by busy women everywhere who want to look their best during the hectic holiday season, but with effortless ease. Possible? Now it is. Cheers Jane! ' Deze quote verraadt natuurlijk al waar dit palet voor staat. Dit palet is ontwikkeld om in een handomdraai een gesofisticeerde ooglook te maken. Meer bepaald om een mooie zachte of iets intensere smokey eye te creëren.



Aan de achterkant van deze quote is een soort van boekje dat je kan openplooien waar zomaar 5 how to ooglooks staan beschreven. Je kan met deze stap voor stap beschreven instructies makkelijk de looks creëren die zijn afgebeeld. Dit vind ik zelf een zeer leuke extra aan dit product en maakt het toegankelijk voor iedereen.




Als je deze instructies dan omslaat kom je bij the real stuff, het palet. Het palet zelf is een spiegel waar de oogschaduws dan inzitten. Het oogt net zoals de verpakking lekker luxueus en chic! Boven op de oogschaduwkleurtjes zit nog een plastic beschermfolie om alles netjes te houden. Op deze folie staan ook de namen van de kleurtjes, wat ik ook weer zeer fijn vind en uiteraard ook makkelijk werkt met de bijgeleverde instructies waarop de uitleg gebaseerd is op de oogschaduwkleurtjes.
Er zit ook nog een borsteltje in met aan de ene kant een sponsapplicator en aan de andere kant een kleine blendingkwast. Een all in one palet dus. Ook erg handig om mee te nemen, je hebt namelijk kwastjes, spiegel, instructies en oogschaduw binnen handbereik!

Kleuren staan beschreven van rechts naar links 

De oogschaduwkleurtjes zijn opgedeeld in 2 rijen bovenaan 3 neutralere kleurtjes (Bone, pure gold en dawn) en onderaan 5 intensere kleuren (rose gold, iris, forest, double espresso en ebony).
Ik vind de kleuren zeer mooi en gevarieerd, voor ieder wat wils.
Ik overloop de kleuren even met jullie:
* Bone: de lichtste kleur van het palet en dus de highlight kleur voor onder de wenkbrauw. Heeft een mooie satin finish en is gepigmenteerder dan de foto doet denken.
* Pure gold: een mooie subtiele gouden kleur met shimmery finish.
* dawn: Een taupe- bruinachtige kleur met een shimmery finisch.
* rose gold; een rose gouden koperachtige kleur met tevens een shimmery finish.
* iris: een dieppaarse matte kleur, is iets poederiger dan de andere kleurtjes maar wel goed gepigmenteerd.
* forest: een donkergroene camouflage kleur die net als iris iets poederiger is. Matte finisch
* double espresso: een intense donkerbruine kleur met een matte finish
* ebony: een intens zwart matte kleur.

Van boven naar onder Dawn - Pure gold - Bone en swatch van de lip and cheek stain

van onder naar boven: Ebony - double espresso - forest - iris en rose gold


Ik ben zeer tevreden over het pigment van deze oogschaduws, ik moet wel eerlijk toegeven dat iris en forest wel wat poederiger zijn dan de rest.
Wat ook leuk is aan deze oogschaduws is dat je ze ook nat kan gebruiken. Zo staat in een van de instructies dat je het sponsapplicatortje nat kan maken en zo de kleur kan aanbrengen voor nog meer intensiteit.




De Just Kissed lip and cheek stain is een multifunctioneel product. Ze zijn verkrijgbaar in 3 kleuren en ik heb de kleur forever red thuisgestuurd gekregen.


Toen ik deze kleur swatchte op mijn arm was ik erg teleurgesteld van het pigment, het gaf nagenoeg geen kleur af. Ik nam foto's en even later zag ik pas dat de kleur zich had ontwikkeld. ik deed opzoek werk op internet en zag dat dit een product is dat kleur afgeeft naargelang van de temperatuur van je huid en de zuurtegraad. Het product heeft dus even de tijd nodig om te ontwikkelen en helemaal tot zijn recht te komen. Dat maakt dit product ook zo speciaal want bij iedereen zal deze kleur ook anders staan.

helemaal rechts zie je forever red geswatcht 

onderaan zie je forever red lip and cheek stain

Het is en blijft een vrij naturel product, dat is ook logisch als je in je achterhoofd houdt dat het ook dienst doet voor je wangen. Niemand wil met 2 knalrode bollen in het midden van zijn gelaat zitten tijdens de feestdagen :D. Het is dus een subtiele rode kleur die het effect van 'my lips but better' geeft. Ook op je wangen creëert deze lip and cheek stain een mooi effect. en door verschil in warmte en zuurtegraad is dit niet per se dezelfde kleur als op je lippen.
De lip stain is tevens verzorgend en langhoudend en bevat olijfboter, avocadoboter, wilde rozijnenwas, rozenbloemwas en bijenwas. Ondanks al deze voedende bestanddelen wordt deze lip and cheek stain niet vet op de wangen. Ik raad wel aan om deze goed in te blenden met je vingers of blending brush en er nog even een poedertje over te zetten als je last hebt van een vette huid zoals ik.



Als je dus nog een cadeautje zoekt voor iemand speciaal of voor jezelf zijn deze producten misschien wel iets voor jou, verzorging gecombineerd met make-up voor een stralende huid én persoonlijkheid dat is waar Jane Iredale voor staat!

Binnenkort ga ik nog een ander product van Jane Iredale reviewen, eentje dat al jaren tot mijn absolute favorieten behoort. Ben je ook benieuwd? hou dan zeker mijn blog in de gaten!

Vergeet ook niet deel te nemen aan de winactie die momenteel loopt. Door simpelweg te abonneren op mijn youtubekanaal maak je kans op een leuke prijs !
www.youtube.com/sofiemesens

Hopelijk hebben jullie er iets aan gehad en tot de volgende keer !

liefs en prettig eindejaar!
Sofie
Xoxo




2 opmerkingen: