maandag 23 oktober 2017

Bernard Cassiere Hydralock haute hydration

Water is een van de belangrijkste zaken in de wereld. Je hebt het nodig om te koken, je te wassen, te drinken, kortom water heb je nodig om te overleven.
Water is ook een erg belangrijk bestanddeel van je huid. Wist je dat je elke dag zo'n 100 tot 300 ml vocht verliest aan de oppervlakte van de huid? Water of vochttekort in de huid noemen we dehydratatie. Dehydratatie kan te wijten zijn aan een tijdelijke oorzaak zoals vermoeidheid, stress, luchtvervuiling, het gebrek aan water drinken maar het kan ook chronisch zijn. In beide gevallen heeft de huid behoefte aan hydraterende (voedende) actieve werkstoffen. Bernard Cassiere brengt de ideale verzorging op de markt die perfect inspeelt op het probleem van de gedehydrateerde huid.
Wat is een gedehydrateerde huid nu eigenlijk?
Zoals ik hierboven reeds schreef is een gedehydrateerde huid een huid met vochttekort. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een gedehydrateerde huid kan voorkomen bij alle huidtypes, van droge en normale huid tot zelfs bij de vette huid!

Wat is het gevolg van een gedehydrateerde huid?
Een gedehydrateerde huid of een vochtarme huid zal sneller verouderingsverschijnselen vertonen en ja deze zijn onomkeerbaar! Hiermee hangt samen dat de huid minder strak en minder soepel aanvoelt. Je krijgt ook sneller last van een doffe teint en je huid gaat zijn mooie natuurlijke glans verliezen. Een trekkerig en onaangenaam gevoel van de huid. Droogtelijntjes.

Wist je dat; hydratatie de populairste beautyclaim wereldwijd is? & Dat 2/3 van de gelaats en lichaamsverzorgingen die wereldwijd worden verkocht beweren hydraterend te zijn?Hoe hou ik mijn huid nu gehydrateerd?
Hydratatie van de huid gebeurt op 2 niveaus;
- de toevoer van hydraterende stoffen verhogen.
- het onmerkbaar vochtverlies ( dat je verliest aan de oppervlakte van de huid) beperken.Hoe speelt Bernard Cassiere hier op in?
Bernard Cassiere gaat ervoor zorgen dat de gedehydrateerde huid weer mooi en soepel wordt door enerzijds hydraterende stoffen toe te voegen aan hun nieuwe dag en nachtverzorgingen maar anderzijds ook ingrediënten toe te voegen die ervoor zorgen dat het onmerkbaar vochtverlies wordt beperkt. Bernard Cassiere speelt hiermee dus perfect in op de noden van de gedehydrateerde huid en pakt deze onmiddellijk bij de oorzaak aan!

- Strategie 1: De toevoer van hydraterende stoffen; Het vochtpeil wordt op lange termijn verbetert door volgende ingrediënten:
* Aloë Vera: werkt bevochtigend en hydraterend
* Gag's (glycosaminoglycanen) = hyaluronzuur met een hoog molecair gewicht. Dit werkt als een soort spons en kan tot 1000x zijn gewicht in water opnemen en vasthouden!
* Essentiële voedingselementen: zoals vitaminen, mineralen en bamboe-extracten- Strategie 2: Het onmerkbaar vochtverlies beperken
Japanse slangenbaard (plant) en plantaardige fosfolipiden (transporteren vitaminen door je bloedsomloop en ook in en uit de cellen) zorgen ervoor dat het vocht in de weefsels van je huid beter verdeeld wordt. De waterdichtheid van de weefsels en de huidbarrière wordt hersteld. Het onmerkbaar vochtverlies door verdamping wordt beperkt en het vocht wordt naar alle cellen verspreid.
Kortom: Het vocht verdampt minder snel en het vocht blijft meer in de weefsels en wordt beter verdeeld.

Oef even een erg biologische uitleg, maar dit hoort er nu eenmaal bij om de de werking van de crème volledig te kunnen uitleggen ;).

Wist je dat ? 64% Van de gesprekken over gezichtsverzorging op sociale media gaan over hydratatie?
 Hydraterende verzorgingen het tweede belangrijkste segment zijn in de cosmetica na de anti-ageinverzorgingen?Bernard Cassiere kwam met 2 verschillende dagcrèmes op de markt met bovenstaande werking. De Hydralock haute hydratation crème en een sorbet crème.
De klassieke crème is voor mensen met een normale tot droge gedehydrateerde huid en de crème sorbet is voor mensen met een normale tot vette gedehydrateerde huid. Leuk dat er toch een onderscheid gemaakt is tussen mensen met een droge huid die een extra boost hydraterende ingrediënten krijgen en mensen met een vette huid waarbij de ingrediënten iets anders werden gedoseerd.

Ik testte de Sorbet Crème. Het eerste wat mij opviel toen ik het potje opende was de pastel groene kleur. Dit komt door de bamboe en de aloë vera. Een ander aspect wat mij meteen vrijwel opviel was de geur. Een zalige natuurlijke geur die zoet maar toch ook wel een tikkeltje fris is.
De textuur van deze crème is zoals de naam al zegt heel luchtig. Bij het aanbrengen van de crème op mijn gelaat heb ik de indruk dat het vrijwel meteen versmelt met mijn huid. Het geeft ook meteen een ultrafris gevoel op de huid! Dat fris gevoel houdt zelfs langer aan dan de duur van 'indringen' in de huid. Ik dacht de eerste keren telkens dat het even duurde vooraleer de crème volledig door mijn huid was opgenomen nét door dat fris gevoel maar dat is dus niet het geval. De crème trekt eigenlijk zo goed als onmiddellijk in. Hij laat ook geen vettige laag achter, gelukkig maar want daar ben ik geen fan van!
Echt last van een gedehydrateerde huid had of heb ik niet dus ik had ook geen last van droge plekjes of een vale teint. Ik merk wel dat mijn huid erg zacht aanvoelt na gebruik. De verfrissende eigenschap maakt ook wel dat je huid instant goed stralen.Wist je dat? het vocht stroomt van de dermis (lederhuid) naar de epidermis (opperhuid) waar het aan de oppervlakte gedeeltelijk verdampt? Dit noemen we onmerkbaar vochtverlies.

De nachtverzorging, Aquasleeping, is universeel. Deze heeft nog als extra eigenschap dat het een herstellende cocon biedt. Ook zou deze de tekenen van vermoeidheid wissen om s'ochtends op te staan met een gladdere, frissere en vollere huid.
De kleur van deze is iets minder opvallend. Deze kleur kan ik beter omschrijven als pastel - muntgroen. Ook de geur van deze is minder aanwezig en anders. Ik moet eerlijk toegeven dat ik meer fan ben van de geur van de sorbet crème maar dat is persoonlijk. Je neemt de geur ook enkel waar wanneer je het product aanbrengt dus verder heb je daar geen last van.
Ook het verfrissende gevoel is aanwezig bij deze nachtverzorging, al moet ik zeggend dat ook deze eigenschap opvallend minder is dan bij de sorbet crème. Ik voel ook dat deze 'vettiger' is dan de sorbet crème. Je ziet ook aan de textuur dat deze romiger en voller is. Ik heb dus wel bang dat deze misschien iets te vet gaat zijn voor mijn huidtype, rekening houdend dat ik geen gedehydrateerde huid heb natuurlijk!
Ik beperk het gebruik van deze dan ook op 1 a 2 keer per week als een soort hydratatieboost. Je kan hem eigenlijk ook gebruiken als nachtmasker.
Je brengt hem rijkelijk aan op je gelaat en masseert de crème met cirkelvormige bewegingen in. De overtollige crème kan/mag je laten zitten.


De verpakking van beide crèmes is identiek, buiten het opschrift uiteraard. De crèmes zitten in harde plastic potjes met zilverkleurig deksel. Door de doorzichtige plastic buitenkant komen de pasteltinten groen van de crème goed tot hun recht aan de buitenkant. Het geeft me zelfs een beetje een 'eco' gevoel.
Fijn dat er ook aan het hygiënische aspect gedacht is. Bernard Cassiere heeft voor een extra afdekplaatje én een spateltje gezorgd zodat je niet met je vingers in de pot moet gaan zitten maar zodat je op een hygiënische wijze de crème dag na dag kan aanbrengen.Conclusie:
Ik ben echt fan van de Sorbet Crème. Ik gebruik hem niet elke dag omdat ik, zoals ik reeds eerder zei, zelf geen last heb van een gedehydrateerde huid. De nachtverzorging Aquasleeping, gebruik ik 1 à 2 keer per week als een soort hydratatieboost voor mijn huid. Ik voel wel dat na elk gebruik mijn huid er frisser en ik ben ervan overtuigd dat het af en toe gebruiken van deze crèmes zeker gaat voorkomen dat mijn huid ooit gedehydrateerd of uitgedroogd raakt en voorkomen is nog altijd beter dan genezen toch?!
Ben jij iemand die wel last heeft van een gedehydrateerde, trekkerige huid? Dan raad ik deze producten zeker aan.

De producten van Bernard Cassiere zijn te koop in gespecialiseerde BC instituten. Je kan via deze link opzoeken welk verkooppunt het dichtst bijzijnde is voor jou.

De Sorbet Crème kost 50.80 euro (50 ml)
Nachtverzorging Aquasleeping komt op 52 euro (50ml)

Liefs
Sofie
Xxx..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten