zondag 11 december 2016

Sisley Aux Résines Tropicales nieuwe producten!

Een tijdje geleden was ik te gast bij Sisley voor de voorstelling van hun nieuwe producten.
Hoe het daar was + enkele sfeerbeelden kan je hier bekijken.

Natuurlijk werden we ook de gelukkige eigenaar van een goodiebag met daarin een selectie van de nieuwe producten uit de verzorging én makeup-lijn.
Ik heb de producten uitvoerig én met veeeeel plezier getest en mijn bevindingen kom je verder in het artikel te weten.Ik ga beginnen met het verzorgingsproduct uit de lijn Aux Résines Tropicales. Voor ik over ga tot de effectieve productbespreking even een woordje uitleg over deze compleet nieuwe producten van Sisley.
Ik ben enorm blij dat Sisley uitkomt met een lijn die specifiek gericht is op mensen met een gecombineerde tot vette huid. Eerlijk gezegd was dat iets dat ik mistte bij Sisley! Zeker omdat ik zelf iemand ben met zo'n huid.

Aux Résines Tropicales werd uitgebreid met 3 nieuwe verzorgingsproducten als aanvulling op de bestaande productlijn. Sisley weet als geen ander dat een stralende huid veel zelfvertrouwen geeft! Helaas is een glimmende huid geen stralende huid en dat weten mensen met een vette huid als geen ander. Ook huidonzuiverheden doen af aan je zelfvertrouwen en ontsieren je aangezicht.
Als je als twintiger of zelfs dertiger last hebt van een gecombineerde of vette huid is het moeilijk om de juiste producten te vinden. Huidonzuiverheden en puistjes worden vaak geassocieerd met puberteitkwaaltjes. Je vind dan ook producten die vaak erg uitdrogend zijn voor je huid.
Aux Résines Tropicales reinigt je huid in alle zachtheid op een luchtige, matterende en doeltreffende wijze. Hydrateert je huid zonder deze vet te laten aanvoelen of door te laten glimmen.

Er zijn 3 factoren die een vette huid en bijkomende huidproblemen veroorzaken:
- overmatige talgproductie
- overmatige keratineproductie
- ontstekingen
Sisley speelt met de nieuwe Aux Résines Tropicales perfect in op deze factoren door hun ingrediënten zo efficiënt mogelijk af te stellen op de noden van iemand met deze problemen.

De productlijn Aux Résines Tropicales bestaat al 40 jaar! Door de evolutie heeft onze huid nu andere eisen dan toen en daarom werd de formule van deze lijn aangepast zodat ze nog doeltreffender werken. De 3 nieuwe producten worden bij Sisley als volgt omschreven:

'Een ritueel van ideale evenwichtsherstellende verzorgingsproducten om overmatige talgfafscheiding en aanverwante huidproblemen aan te pakken.'

Met als doel; De opperhuid te zuiveren, de talgafscheiding te verminderen, verstopte poriën te reinigen, verwijde poriën te verkleinen, de huid te hydrateren en onzuiverheden te verminderen.

Wat hiervoor centraal staat?
Nog steeds wordt deze lijn getypeerd door de tropische harsen met hun krachtig reinigende en kalmerende eigenschappen. Het Benzoë extract dat de huid grondig zuivert en de verspreiding van bacteriën hierdoor beperkt. De extracten van wierrook en mirre zijn nieuw en zorgen ervoor dat de huid gekalmeerd wordt en vermindert rode vlekjes.
Ook nieuw en volledig plantaardig is het extract van kliskruid! Een prebioticum dat zorgt voor een bacterieel evenwicht van de huid. Tenslotte stimuleert het moerasspirea-extract de natuurlijke verdedigingsmechanismen van de huid voor een gezonde huid.

Buiten de reinigende gel 'Gel doux nettoyant' en het serum 'serum intensif' komt de lijn met een dag en nachtcrème 'Soin hydratant matifiant'
Deze laatste heb ik getest en ga ik voor jullie bespreken :)Zoals ik hierboven al schreef is het moeilijk voor mij om een product te vinden dat ervoor zorgt dat mijn huid een beetje in evenwicht houd. Het ene is te vet en dan gaat mijn huid glimmen, het andere is te uitdrogend waardoor mijn huid nog meer talg aanmaakt en ik bijgevolg nog meer puistjes krijg.
De soin hydratant matifiant is de oplossing voor mensen met hetzelfde probleem als mij!

De crème is heel subtiel geparfumeerd wat ik persoonlijk wel als prettig ervaar. De geur is zo subtiel dat dit zeker geen storend effect zal zijn voor mensen die geen voorstander zijn van geparfumeerde producten.
De textuur van deze dag en nachtverzorging is licht en luchtig. de witte gel-crème is niet vet en trekt goed in in mijn huid, gelukkig zonder te 'korrelen' want dat haat ik!
Mijn huid voelt direct gevoed en zacht aan! Ik merk ook meteen dat mijn huid gematteerd is wat ik zeker een heel fijn aspect vind! Op dagen dat ik niet veel zin hem om make-up op te doen moet ik niet meer de schrik hebben om de hele dag door te glimmen!Wat hier, buiten de bovenstaande ingrediënten voor zorgt?
* Java thee extract is een talgregulerende werkstof en vermindert/normaliseert dus de talgproducte
* Bamboepoeder absorbeert overtollig talg waardoor de huid mat blijft
* Extract van vrouwenmantelblaadjes verbetert de huidkwaliteit
* Heemsectract zorgt voor de hydratatie en de bescherming van de huid

Ik merk, wanneer ik de crème enkele weken begin te gebruiken dat mijn huid er egaler uitziet en dat mijn verwijde poriën kleiner geworden zijn. Als ik veel buiten ben geweest, merk ik dat deze crème een tikje uitdrogend is waardoor ik s'avonds gewoon een iets rijkere nachtcrème gebruik. Dat komt natuurlijk doordat de winterkou sowieso al een iets uitdrogender effect heeft op de huid. Alleszins toch op die van mij!
Wat ik ook merk is, dat als ik nog een puistje krijg dit veel kleiner is en bijgevolg ook sneller weg is dan ervoor. Doordat ze kleiner zijn doen ze natuurlijk ook minder pijn!Tenslotte de verpakking;
Als ik een puntje van kritiek mag aanhalen op dit product dan is het de verpakking. Ongeacht dat de kartonnen verpakking en de tube met het product zelf van witte kleur en zilveren opdruk er erg luxueus uitzien vind ik de tube niet heel praktisch.
Doordat de hals van de tube net iets te lang is, blijft er altijd wel wat product steken dat bijgevolg bij het volgende gebruik uitgedroogd is. Ik ben persoonlijk meer fan van een pompflacon! Is sowieso ook wel een beetje hygiënischer én geeft toch ook wel die laatste finishing touch zeker als die in glas is! Misschien iets voor in de toekomst Sisley? Al snap ik wel dat ze met de tube meer jeugdigheid uitdrukken dan een (glazen) flacon zou doen! :)

de prijzen:
De reinigingsgel 'gel doux nettoyant kost 68.50 euro
Het serum intensif kost 126.50 euro
en de dag en nachtverzorging soin hydratant matifiant kost 98euro


Binnenkort meer over de nieuwe makeup van Sisley! Hou dus zeker mijn blog in de gaten ;)Liefs
Sofie
XoXoGeen opmerkingen:

Een reactie posten